Hoppas på sol

I helgen åker vi till Karlstad för Kallsta Open. En riktigt bra försäsongsturnering för division ett-lag. Vi ska möta vårens elitseriekvalskonkurrent Kumla. Undrar om de är sura för att vi grusade deras hopp om fortsatt spel i högsta serien? Sedan är det crazy Sten Sture också. Ett lag som vi råkade möta både i Båstad och Kallsta Open förra året och, trots att vi typ inte visste nåt om dem eller hade några åsikter, så verkade det som om de hatade oss. Undrar om de är så mot alla lag? Jag minns i alla fall en del ordkväden från en av deras ledare innan matchen. Alltså utan att man fått visa hur dum i huvudet man är. Snacka om adrenalinstinnt lag. Ska bli spännande om de kör vidare med sin killing attitude. Karlstad har vi också i gruppen. Rykten säger att Karlstad haft en skral uppslutning under försäsongen, kanske kan vi ha en chans i år då?

Hur som helst så ska det bli trevligt med hotellfrukost. Jag ska inte äta nåt fram till lördag morgon.

Vitryssland leder utvecklingen

Jag har lite svårt att glädjas med tidigare dopingavstängda idrottare som tävlar igen och når framgångar. Den fina fysiken som idrottaren befinner sig i har hon ju uppnått med otillåtna medel. Även om hon är avstängd från tävling kan hon fortsätta träna, bygga och utveckla det där hon fått via doping. Därför kändes den lilla konkurrensen mot Klüften i friidrotts-VM som Blonska utgjorde tråkig istället för nervpirrande.
 
Vi hör sällan talas om innebandyspelare som dopat sig. Det beror väl på att innebandy ännu inte kräver lika god fysisk form som andra sporter. Utan kondition funkar det inte men stora muskler kan man klara sig långt utan. Samtidigt har innebandyspelare inte samma möjligheter till professionell hjälp och finansiering av dyra preparat som exempelvis friidrottarna har.

På tal om doping så sa SVT:s kommentatorer att Vitryssland leder utvecklingen i slägga. Det är inte ofta Vitryssland och utveckling nämns i samma mening. Möjligtvis att de leder utvecklingen mot diktatur och kanske inom doping också... Heja Belarus!

All right, that does it.If I'm going to be trapped in the house, I gotta go out and get some beer. *

Vi har träningsläger i helgen men jag har blivit sjuk och missar allt. Visserligen var det många som inte kunde vara med och nästa helg i Karlstad och Kallsta Open blir nog viktigare för laget. Men träningsmatchen mot Warberg imorgon hade jag gärna varit med i. Det blir en film och patetisk soffafylla med mannen och hunden. (Penicillum, penicillus, nej då.)

Angående Warberg så är jag är ruskigt nyfiken på de andra lagen i vår serie som blir ett myrbo i år. Jag kan säga sex lag som jag tror hamnar topp tre - och det går ju inte. Nykomlingarna vet jag för lite om men de andra lagen känns oerhört jämna. Ska Ingelstad eller Södra Dal ta det igen eller seglar Surte förbi och skräller? Malmö känns heta och Warberg är alltid med i övre halvan. IBF Göteborg, världens bästa lag, kommer inte vika ner sig trots att vi inte satsar på seriesegern lika hårt som förra året. Kavliteten känns inte helt hundra dock, det är som om lagen i söder är lite för slappa för att orka satsa så där asmycket som man måste för att nå eliten eller få upp standarden i ettan. Den som finns på läktarn får se.




* Haha, Ho-ho-homer Simpsons förstås. En annan jävligt rolig grej är ca 3.20 in i klippet där Skinner har avtalat tid för den arge mobben.  Nej jag kan inte hålla borta Simpsons från denna sida trots att innebandy aldrig förekommit i serien.


Apu: Today, I am no longer an Indian living in America.  I am an
       Indian-American.
Lisa: You know, in a way, all Americans are immigrants.  Except, of
       course Native Americans.
Homer: Yeah, Native Americans like us.
Lisa: No, I mean American Indians.
Apu: Like me.


4 på plan

Nu är det beslutat av de två högsta serierna ska spela med fyra utespelare i sudden death. Ett spännande beslut som nog kan hetta till matcherna löite extra. Många tycker att det är lättare att spela med fyra spelare på plan eftersom det blir större ytor och större spelrum för skott, finter och andra övningar. Försvarsspelet blir lite lättare, inte bara för att man får en spelare färre att hålla reda på, utan mest för att det blir lättare att hålla reda på sin zon. Undrar lagen väljer att spela 2-2 eller 1-2-1?

Än så länge gäller det inte division ett men jag hoppas det blir en succé och man tar med ettorna nästa år.

För övrigt gillade jag innebandy.se:s snygga sätt att slippa skriva ut att "dam" innan eller efter "Elitserien". Kanske är det där med olika namn på de högsta ligorna en bra idé eftersom vi faktiskt slipper precisera vilken serie vi talar om. "Damelit" blir ett minne blott eftersom och "Herrsuperligan" behövs inte.

Jippi

Så det blir daminnebandy i TV4 Sport. De va la rolit då. jag känner mig otroligt nöjd. Hoppas att klubbar, spelare och ledare tar vara på chansen och bjuder på en show varje torsdag. Om man kan få till lite spektakel a la Helena Lundqvist friidrottsklappning, ordkrig och härligt spel så har vi Sverige i en liten ask sedan.

Laxerande

Som skrivet ska man inte analysera försäsongsresultat för mycket men att Täby vann över Rönnby var kul. Det var ju ändå nykomlingen mot svenska mästarna. Den sportsliga matchrapporten på Rönnbys hemsida var trevlig också.

Igår blev det en spontan träningsmatch mot vårt division två-lag. Våra nyförvärv löste 2-2-1-spelet fint trots ovanan och personligen spelade jag med min drömfemma, typ. Tänk, jag gjorde mål genom att faktiskt bollen hamnade där jag siktade när jag sköt. Annars dumpade jag mina svagheter som spelare på toppen i min kedja, Challe, som är ca 10 år yngre än den elaka häxan Åsa. Jag sa åt henne att gå mer på mål eftersom jag och min mittkollega, Virre, inte har det i oss att stå framför mål och böka. Det är svårt att lära gamla hundar ny taktik. I bytet efter sprang Challe in framför mål och nätade genast och mitt dåliga samvete för att hon fått ta ansvar för min lathet försvann.

Matchen mellan WIC och Jönköpings herrlag var tydligen inte helt sportslig och Isac Carlsson skyller allt på Jönköping. Gött att han vågar säga sin mening - det kryddar i alla fall i nyhetstorkan. WIC:s Tony Eriksson fick en spricka i revbenet. Han har en tid av att inte kunna skratta eller hosta framför sig. Och, enligt min lagkamrat Tinas utsago, en tid utan att kunna baja ordentligt. Hehe, katrinplommon, någon?

käck öppna

Dalens herrar tog en stadig skalp på Pixbo i Czech Open i helgen. Inte för att jag såg matchen, och inte för att man alltid kan lita på försäsongsresultat, men 3-0 är ganska övertygande och jag tror inte det blir Pixbos år i Superligan. Dalen kom för övrigt tvåa efter att ha smakat på sin egen medicin i finalen mot finska SSV, 3-0-förlust.


Matcher mot klubbens herrjuniorer har jag varit med om ett antal gånger. Vi i damlaget har alltid förlorat, i Älvstranden minns jag nån pinsam förlust med typ tjugotalet mål. I Östra SK spelade vi dock ganska jämnt i en utav de två träningsmatcherna mot killarna. Det var heeelt otroligt bra. Sedan åkte vi rakt ur elitserien. Hur som helst, det är kul att se att konceptet fortfarande används. Det är ganska bra träning, att pöjker är snabbare och starkare än flicker är inget att hymla med. 

Balrog har valt att möta division ett-lag och nämner två gånger i matchrapporterna att det var för dåligt motstånd och att det är skillnad mellan ettan och eliten. Hej hallå, det var väl knappast en överraskning utan ett måste att Balrog skulle vinna med minst tio mål. Varför spela mot division ett-lag när man mår så dåligt av att möta sämre spelare?


KAIS Mora måste fixa sin hemsida eller ge ut länken till en bättre om de har nån annan. Den är så dålig att jag får kväljningar. Har de inga datanördar i föreningen?

Det var det hele.


Nu ska det satsas

Det här låter ju intressant. Att stora, mäktiga evenemangsföretaget Göteborg & Co vet att innebandy finns.

För det första är jag skeptisk till alla stora företag och maktpositioner i den här stan. De är käcka, goa affärsgubbar men håller varandra om ryggen och borde kanske granskas oftare än vad de gör.

För det andra så har intresset för innebandy varit ganska svalt i Göteborg där vi konkurrerar med anrika fotbollslag, hockeymatcher och handboll.  Men  Göteborg & Co, som har ett finger med i spelet så fort det händer något i stan, är en maktfaktor och kan säkert hjälpa till att öka intresset.

Slutsats/fråga: ska man sluta vara misstänksam för skattebetalarnas skull och tacka och ta emot för idrottens skull?

Här är ett annat göteborgsföretag som har goda intetioner.

Och kolla, den här har ju jag skrivit! The artist formely known as Åsa Kristiansson.

Ode to a hall

Jag diktade en egen tolkning av Christer Björkmans Imorgon är en annan dag när jag väntade på att stämpelklockan skulle bli 15.12 och jag kunde pysa hemåt. Fråga mig inte varför just den låten poppade upp i mitt huvud och varför jag kan texten till den. Pinsamt.

Det handlar om Svingelns sporthall som varit i Robertshöjd, senare RBK Göteborg och numera IBF Göteborgs klor sedan Jesus gick i kortbyxor. Föreningens namn kommer och går, men Svingeln består.

Sjung gärna.

Imorgon är jag i en annan hall

Det finns en sporthall som jag går till ibland

den heter Svingeln och den gör vad den kan

för att få mig att svettas mer och mera

så jag stannar hela kvällen

för det är det bästa av ställen


Kom, så länge hjärtat slår

Kom, så länge innebandy är ball

Svingeln är min bästa hall

Kom, så länge lysröret ler
Kom, så länge pusten ger och tar

så fort som jag springer,

Svingeln är min bästa hall


Där finns ett gym och ett skabbigt café

och en ojämn sarg som brukar va med

när jag spelar och längtar efter mera

så jag stannar hela kvällen

för det är det bästa av ställen

Ref.

Träningstiden är som ett timgals i min hand
där sekunder och minuter blir till år
jag vill bara göra mål

Ref. tills man tröttnar.

Ååååå, vad jag hoppas eventuella läsare inser att jag diktar vackrare saker när jag är på allvarligare humör...


Ode to a bluemark

Man vet att inomhussäsongen har börjat när kroppen täcks av blåmärken igen. Just nu har jag ett finfint på armen, alldles rödbrunt . Och så ett tjusigt på knät efter att, mycket nöjd med mig själv, ha täckt ett av min hårdskjutande lagkamrat Hankovich skott i måndags. Och så lite småpill på smalbenen, som vanligt. Om jag känner över mina skenben känns det liksom ojämnt - är det ett resultat av alla slag?

Hur som helst, det är tur att vi spelar under vinterhalvåret så man kan täcka alla hugg och slag med långa tröjärmar och byxben.

A brave new world

Att herridrott syns och hörs mest i media slås ofta bort med argument som att det finns ett större intresse för herrar än damer. Men det är media som styr det där intresset. Det det rapporteras om, det får publiken upp ögonen för . Jag kan bara gå till mig själv och se hur mitt intresse för damernas fotboll ökande markant i tkat med att media började bevaka dammatcher. Medias ökade bevakning och landslagets framgångar gick hand i hand där ett tag.

Så - om vi inom innebandyn behandlar damer och herrar lika ökar intresset, inte bara för damerna utan också för hel sporten. Om vi behandlar oss själva med respekt och blir förgurndsfigurer för en ny syn på idrott kan publikintresset öka och kanske får till och med elitserien synas i tv till slut...


Vi har stora chanser att som ung idrott (SIBF är lika ungt som jag för övrigt, the sweet, sweet year of 1981) vara nyskapande och moderna men tyvärr tar vi inte chansen.

Kvällens outfit

305354-1


Det var en loj och tyst träning idag. Det har hänt några gånger nu att igen liksom tar tar i snacket och peppar varandra. Och jag börjar bli trött på min egen röst. Det beror väl på att spelaromsättningen varit stor och vi är många nya laget. Rollerna har inte castats ännu. Det där med hur vi fungerar i grupp och med nya bekantskapelser är intressant. Vissa människor klickar direkt med avrandra medan andra kan hitta kamratskap efter en längre tid.

Men känslan är ändå positiv och när spelet kom igång var det, för att befästa Tjärnqvists ord om elitserien, fart och fläkt.


För övrigt är diskussionen om blijettpriserna på Färjestadens gästbok ett kul inslag i denna öken vi kallar försäsong.




ibf vs ibk

Första träningsmatchen är avklarad. 5-1 mot IBK Göteborg. Det började lite knackigt men under andra halvan av matchen fungerade det mesta bra. Vi fick till några riktigt fina kombinationer som gav målchanser. Det måste varit publikrekord för en träningsmatch, det var kul.

Innebandyförbundets nya ordförande Lars-Gunnar Tjärnqvist har sagt på både innebandymagget och innebandynytt att han ska ta tag i det där med att det nya tv-avtalet bara gynnar herrarna och att herranas elitserie byter namn till Superligan. Åter får herrarna möjlighet att dra iväg utan att damerna får vara med. (Hoppas i alla fall förleden dam- tas bort i media och elitserien får heta det den är - bara elitserien.)

Tjärnqvist uttryckte sig lite fånigt när han sa att damernas serie håller hög kvalitet med fart och fläkt (vad betyder det?), men det är betryggande att han vet att det måste göras något i början av säsongen så att damerna får samma möjligheter. För mig spelar det ingen roll om det är herrar eller damer som spelar när jag går på match. Herrarna knuffas mer och damerna skriker gällare, därför är det så otänkbart att det blivit så här snett igen.

Semestern är över och jag hoppas att förbundet kommer med konkreta lösningar med en gång.

fjollornas sport

Första träningsmatchen är avklarad. 5-1 mot IBK Göteborg. Det började lite knackigt men under andra halvan av matchen fungerade det mesta bra. Vi fick till några riktigt fina kombinationer som gav målchanser. Det måste varit publikrekord för en träningsmatch, det var kul.

Innebandyförbundets nya ordförande Lars-Gunnar Tjärnqvist har sagt på både innebandymagget och innebandynytt att han ska ta tag i det där med att det nya tv-avtalet bara gynnar herrarna och att herranas elitserie byter namn till Superligan. Åter får herrarna möjlighet att dra iväg utan att damerna får vara med. (Hoppas i alla fall förleden dam- tas bort i media och elitserien får heta det den är - bara elitserien.)

Tjärnqvist uttryckte sig lite fånigt när han sa att damernas serie håller hög kvalitet med fart och fläkt (vad betyder det?), men det är betryggande att han vet att det måste göras något i början av säsongen så att damerna får samma möjligheter. För mig spelar det ingen roll om det är herrar eller damer som spelar när jag går på match. Herrarna knuffas mer och damerna skriker gällare, därför är det så otänkbart att det blivit så här snett igen.

Semestern är över och jag hoppas att förbundet kommer med konkreta lösningar med en gång.

RSS 2.0