Ego
SpelareLagMatcherMålAssistPoängUM
1 Wickström, Louise Olofströms IBK 2 6 3 9 0
2 Persson, Theres IK Södra Dal 2 5 0 5 2
 Mårtensson, Maria KFUM Malmö 2 4 1 5 0
 Nyström, Sara Färjestadens IBK 2 3 2 5 0
5 Hägglund, ElnaFärjestadens IBK 2 2 2 4 0
6 Nilsson, EmmaKFUM Malmö 2 3 0 3 0
 Johansson, Hanna Färjestadens IBK 2 3 0 3 0
 Wall, Åsa IBF Göteborg 1 2 1 3 0
 Torikka, Jonna Olofströms IBK 2 2 1 3 0
 Uhr, Amelie Halmstads IBK 2 2 1 3 2Hehe, här är en syn som vi sällan ser. Väggen är med på övre delen av poängligan. Alltså utan att behöva klicka på "Hela poängligan". Sicken syn.  Observera att jag är den enda som spelat enbart en match, och ligger så högt upp ändå! Synd bara att det är fel, ett poäng för mycket. Men tack ändå, IDA. Det blev en hel del fel i rapporteringen från vår match idag. Jag njuter av synen så länge den varar. Bra jobbat Åsa! Redan uppe i halva poängskörden från ifjol.

Ett år i juniorerna gjorde jag 57 poäng. Det var tider det.

En match avklarad

IBF Älvstranden - IBF Göteborg 1-5

Jaha, ja. Det gick ju ganska bra det där att spela derby. En stabil första period, en loj andra och tre snabba mål i tredje som dödade matchen.

Jag lyckades se reklamen för innebandysändningarna på TV4 Sport. En lång sekvens med zorrofinten hade de valt. Buuu. Men det är klart att det är den nya, fräcka innebandyn som SSL ska stå för. Nya tag, coola frillor och designad bakgrund. Mer yta än hjärta. Imorgon börjar det, vi har b-lagsmatch men jag ska ladda videon. Får offra att spela in Simpsons en kväll.

Reslutaten i serien denna helg är lite mer väntade än de tokiga siffrorna från första omgången. Södra Dal visade att 2-2 mot Älvstranden var en engångföreteelse. Surte att de är bättre än nykomlingen. Men Ingelstad, vad har hänt med dem?

Derby v 2.0

Ännu ett derby väntar i helgen då vi ska ta oss över den brusande älven till Lundbystrand och IBF Älvstranden. Eftersom jag spelat i Älvstranden i många, många år (1996-2003 och lite 2004) så har jag liksom aldrig känt sådär extra strakt för dessa derbyn men det är klart att det är lite speciellt att befästa vem som är bäst i Göteborg.

Ävstrandens tränare skrev en ganska kul grej på deras hemisda inför söndagens derby: denna gång på Göteborgs bästa parkett!

Lite tyket men också ganska insiktsfullt om golvens nyckfullhet. Jag har spelat de flesta av mina hemmamatcher på parkett, nio år i Älvstranden och snart fyra i RBK/IBF Göteborg och jag älskar parkett.


Vanish Oxi Action

Trots ett ganska givet, negativt samtalsämne hade vi en lyckad inkilningsfest i lördags efter katastrofen i Valhalla. De tre inkilningsgrupperna hade arbetat jättebra med sin poängjakt även om vinnarna Challe, Mika, Madde och Bulldozer vann med nästan 20 poängs marginal (första bilden).
För övrigt måste jag få tillägga en sak i debatten. Om golvet i Valhalla är så farligt - varför har ingen höjt rösten tidigare? Jag har spelat i hallen sedan jag började hasa runt i innebandyhallar 1992 och det har alltid varit halt där. Men aldrig har någon ens tänkt tanken att vägra spela.

För övrigt 2 var jag i Rydsbergshallen i Lerum igår. Om det golvet är okej för division ett-spel igår borde inte Valhalla vara så farligt. De ska få nytt golv vid jul, för övrigt 3.

Fläcken i Valhalla är snart mer berömd är fläcken efter Jesu ansikte på svepningen i Turin.

Surte lämnade walk over

Det finns så otroligt mycket att säga om vad som hände i Valhalla under vår seriepremiär igår och det skulle kunna sammanfattas i att Surte stod för den mest fega insatsen jag hört talas om i innebandy. Surte lämnade walk over - så var det. Och erkänner det till innebandymagazinet.se:
- Klart som fan att vi inte vill spela vidare när vi ligger under med 0-3, säger Surtes Johanna Gratjova till Innebandymagazinet.se.

Pinsamt uttalande och tack för hjälpen Magget.

Spelarnas säkerhet? Det är alltid halt på parkett och det fanns två andra hallar att spela i. Domarna var otroligt flata och stod som två bleka sparrisar under de heta diskussionerna. Surte var skärrade efter att ha stött på lite hårt spel vid sargerna och den där armbågen som orsakade den hala fläcken skrämde skiten ur hela laget helt enkelt. De var utspelade och såg sin chans att börja om på grund av den hala fläcken. När fläcken, som var jävligt hal det håller jag med om, var åtgärdad fick lagledningen panik och började tala om hala fläckar över hela golvet. Som om de aldrig spelat i Valhalla innan och känner till parkettgolvens egenskaper.

Vår tränare Pierre har sammanfattat all fakta på vår interna hemsida:


- att de låg under med 3-0 efter första perioden
- att de erbjöds att fortsätta matchen i hallen jämte
- att båda lagen värmde upp på plan utan någon klagan på golvet
- att domararna godkänt hallen/ golvet för spel innan signal
- att det aktuella området blev ett problem område först efter att en spelar droppade blod som torkades bort, och i samband med detta blev halt
- att det aktuella området städades
- att det aktuella begränsade område helt plötsligt kom att gälla omfatta hela plan
- att det erbjöds att hela planen för säkerhets skull skulle tvättas av med städmaskiner


Att sedan Surte-spelare börjar snacka om det dåliga arrangemanget och så vidare tyder bara på att de inte kan stå bakom beslutet. De saknades musik under halva uppvärmingen men det är fan inte vårt ansvar att peppa och ladda upp motstånadrna. Om musikanläggningen är paj så gör som vi gjorde - skit i det och hjälp varandra att ladda. Det där om att vaktmästaren i Valhalla sagt att lagen brukar få tillgång till omklädningsrummen en halvtimma innan matchstart är givetvis inte sant. Man får sitt omklädningsrum när man kommer till hallen. Det vet alla som spelat match i Valhalla, vilket Surte gjort förr, det vet jag.

Fegt och osportsligt är orden för den här helgen.

tbc och seriepremiär

Imorgon är det seriepremiär. Surte kommer till Valhalla. Efter förra årets urladdning med uppfyllt mål (serieseger) känns det skönt att inte spela i det lag som har högst ambitioner. Istället kan vi få vara de som överraskar.

Jag har önskat en del Justin T och Timbaland till omklädningsrumsmusiken. Jag som brukar säga att jag inte uppskattar r'n'b. Det kan vara ett tecken på att nåt konstigt är på väg att hända. Positivt eller negativt kan jag inte svara på. 

För övrigt hoppas jag att tuberken ska gå över. Har hostat i två veckor nu och det börjar bli tradigt.  

Gubbarna har tagit i hand och är nöjda med tv-avtalet till slut. Och jag undrar; vad var grejen egentligen? Man visste att tv 4 inte hade rättigheter till de icke tv-sända matcherna. Sedan undrar jag också varför gubbarna, föredettingar och nuvarande, inom SIBF och SEI varit så aviga mot att berätta allt om avtalet - det fanns ju inget skumt. Eller? Jag blir så trött på gubbar som tror att de är viktigare än de är. Ge oss ett uppdelat SEI nu så vi slipper deras förgyllda egon. Phu. 

Valhalla, imorgon, 13.00. Jag kommer vara där. Om bilen startar. Den låter lite skumt men Check engine-lampan har slutat lysa i alla fall. Betyder det att problemet löstes eller att det är så allvarligt att lampan gått sönder?

Valhalla 13.00.

22.19 - 22.22, gulash

Igår efter träningen åt jag en skål gulashsoppa och tre smörgåsar på tre minuter. Faster than lightning.

Träningen som jag nu precis kommit hem från har jag redan glömt. Mjölksyra i låren och klubban och hövvet. Fy sjutton.

I afton har jag fixat två artikar om innebandy.  En om ett damlag som är nya i divission två och en om ett herrlag som är tillbaka i trean efter en kort utflykt i tvåan. Kanske inga viktiga nyheter för innebandyvärlden men oj så sugen jag blev på att spela när jag kollade på träningarna. De hade roligt dessutom, roligare än vad man någonsin kan ha när man är 26 och fortfarande tror att man förändrar världen och idrotten genom att harva i ettan år ut och år in.

Hur som helst, vad jag vill komma fram till är att Radiosporten körde en kort grej på nya tv-avtalet ikväll. Kul. Frågan är bara vad som är sant. Klubbarna förlorar möjligheter till några av  intäkterna från matcharrangemangen och sponsorer men samtidigt sägs det att alla matcher som inte tv-sänds kan arrangeras precis som vanligt.

FRED

IBF - Husqvarna 5-3.

Det lossnade lite grand för vårt spel i genrepet inför seriepremiären på lördag. Det ska bli spännande att se vilka formationerna blir i slutändan.

För övrigt är planerna för inkilningen i full gång. Hehe.

Ett modigt hjärta är ett farligt vapen

- Jag ska vara stark och modig, sa fotbollslandslagets målvakt Hedvig Lindahl inför matchen mot USA som pågår just nu.
Sverige ligger under med 2-0. Det känns som om det inte riktigt funkar för Sverige i årets VM.

Stark och modig. Det var ord som fastande direkt i mitt huvud som suktar efter mental träning. Det handlar om självförtroende, att våga på planen, att stå upp i närkamper, att pusha på lagkamraterna och att fortsätta kämpa.

Det är som hämtat ur Narnia. För Aslan. Stark och modig.

Aslan som för övrigt är en av mina idoler och guuu va jag grät när han dog på stenbordet i senaste filmatiseringen.

Lika som bär: Aslan och Roy.

305354-5  305354-6


Svår torkaIBF - Vänersborg 3-3.

En match som borde utspelat sig på Hawaii.

Jag har sett fram emot en säsong där jag kunde spela utan press och därmed kanske det skulle gå bättre än förra året och kanske kunde jag höja mitt pissdåliga självförtroende när det gäller innebandy. Tji fick jag. Måltorkans land är täckt av en tjock dimma av press och negativa tankar.

Jag har aldrig varit en målspruta och tyvärr är det ju poängplockarna som räknas. Slitvargarna lever ett liv i skymundan. Därför blir det extra svårt för en sån som mig att känna att min kedja måste börja prestera framåt. Inte bara måste jag göra mål, jag måste också börja göra något som aldrig varit min styrka.

Vi gjorde en superbra insats i box play idag. Var det nån som märkte det eller?

Och det som är så jävla irriterande är att det inte skulle vara så den här säsongen.


Nä, jag ska ägna hela fredagen åt mental träning och så ska jag snurra upp hela Husqvarna på lördag.

Ett uppmuntrande ord, någon?Dags för en ny dansbattle

Ikväll ska vi äntligen spela en ordetnlig träningsmatch. I stort sett hela laget är med, vi har inte spelat flera matcher på samma dag och motståndet är bra. Det finns inga bortförklaringar idag. Vi möter Vänersborg i hanbollssgrytan Rosendalshallen.

Att dela upp SEI i en dam- och en herravdelning är en intressant tanke. Risken finna att allt bra folk sluter an till herravdelningen och damerna fortsätter att stå i bakgrunden. Och det måste vara en likvärdig satsning på både dam- och herrdelen. Men om man verkligen kan hitta de där personerna som bryr sig och satsningen blir total så tycker jag det är ett trevligt förslag.

Björnslutet

Det blev ingen fenomenal insats i Björnslaget. Istället för att kolla fotboll i lördags fick vi känna på en 3-1-förlust mot Surte i kvartsfinalen. Vi hade en hel del boll men det var svårt att komma till avslut. Finalen i turneringen blev en generalrepetition inför toppmötena i division två mellan Pixbo och Partille där Pixbo gick vinnande från Valhalla. Göteborgstvåan känns oviss i år med många lag som är starka. Jag hejar först och främst på IBK Göteborg och Ale IBF men tror att Partille eller Marstrand tar det. 

Ammoniak

Nu ska jag gå ner till tvättstugan och slänga in mina matchsställ. Gårkvällens skandal var nämnligen att varken det vita eller det blå stället blivit tvättade sedan förra helgen då vi spelade tre (3) matcher. Därtill hade kläderna fått ligga i en trunk och gotta till sig i en vecka. Ursäkten som hördes var "tvättmaskinen är sönder". Vi kunde lika gärna fått höra att "hunden åt upp tvättstugenyckeln". Det var lågt.

Rykten cirkulerade i laget om att stället inte ens blivit tvättat efter träningsmatchen för två veckor sedan. Hade jag haft en gasmask när vi zippade upp trunken hade den åkt på illa kvickt.

Två helt skilda ämnen i samma inlägg

Första matchen i Björnslaget 07 är avklarad. En seger mot Pixbo IBF. 1-0. Det var en liten crazy-match där vi är ett gäng som kommer hem med sönderhackade smalben och jag tror jag blev fälld en fem-sex gånger. Gärna i situationer då bollen inte ens var i spel och jag var på väg till bänken. Men jag tror att de unga tjejerna i Pixbos farmarlag har stor potential att bli bra när juniortakterna försvunnit, de hade helt klart rätt inställning.

Om man kommer hem från en match och vill varva ner lite och samtidigt bevandra sig i högkultur och det allra senaste händelserna rekommenderar jag en lyssning på Puccinis opera Turandot, som idag avlidne Pavarotti bland annat sjunger här. Eller varför inte här ur den underbara filmen Mar adentro. När jag såg den scenen på bio trodde jag att mitt hjärta skulle slita sig ut ur mitt bröst, kasta sig upp i biomörkret, göra en piruett och explodera över hela Biopalatset.

Nu ska jag äta smörgås med phillie och drottningsylt.The logo

Vad tycks om Supeligans logga då? Jag tror att jag gillar den men man fattar inte att det handlar om innebandy om man inte vet det redan. Samtidigt är det skönt att slippa en töntig boll eller klubba i den.  Känns lite 70-tal men den går ändå absolut i den anda som tv4 vill hälla över herrarnas högsta serie.

The car is driven by James Bond

Jag gjorde ett reportage från en handbollsträning igår och förvånades över hur dåliga killarna/gubbarna var på att träffa mål. Jag brukar tycka att jag borde träffa mål oftare i innebandy men om man jämför med den träningen så har jag en fantastisk träffprocent. Nu är det 15 år sedan jag spelade handboll och minns inte hur lätt det var att träffa mål, men varannat skott borde väl träffa? Ja se handboll...

Träffade Surtes tränare på läktaren i Ale gymnasium. Jag försökte psyka lite innan derbyt den 22 september som inleder årets division 1 södra. Det gick la sådär. Vi både mörkade formen och hyllade varandras nyförvärv. Surte hade nya collegetröjor som såg sköna ut. Det är det enda jag kunde få ut av mitt spionageförsök.

 Bara några veckor kvar till serien sätter igång nu och det börjar bli pirrigt.

Kom igen nu tjejeeeeer

305354-3

Såhär mycket lyssnar jag när vår tränare Magnus, även känd som Sömngångaren, tar time out. Och så undrar jag varför det gick dåligt för mig i helgen. Hon som kikar fram bakom mig, Bulldozer, hade redan gjort ett görsnyggt mål den här matchen så hon behövde inte lyssna.

Bilden har jag efter sedvanligt bruk stulit från Jay to the Kay.

Fucking Karlstad

Det är bara att konstatera att Göteborg och Kallsta Open inte funkar ihop. Att spela tre fullängdsmatcher på en dag blir för mycket. Men de andra lagen, som vi förlorar mot, de orkar ju. Varför orkar inte Göteborg? Därför att söderettan är myyycket sämre än de andra ettorna. Hehe.

Skämt åsido. Vi gjorde en finfin match mot Karlstad där det oavgjorda resultatet var surt men Karlstads förmåga att hämta in underläget i slutet av matchen imponerande. Förlustmatchen mot Sten Sture var riktigt dålig från vår sida och den där mitt i natten-matchen mot Kumla kan man inte dra andra slustaser av än att det är för sent att spela 22.00. Det kan väl inte vara något lag som får ut en bra träningsmatch när man varit uppe sedan 06.00, redan spelat två matcher och klockan börjar närma sig midnatt? Jo, man får några rejäla skratt och en hel del mjölksyra.

Trots att jag spelade med mina favoriter Murre och Surre under hela helgen har jag varit bedrövlig i anfallszon. Mer än vanligt alltså. Det ska det bli ändring på i helgen då den klassiska turneringen Björnslaget intar Göteborg.


RSS 2.0