aminosyran till göteborg

Vi har gjort ett supernyförvärv från Dalarna i Amine Alsayed. Härlig tjej med härlig fart och fläkt i sitt spel. Precis det vi behöver. Det kommer bli riktigt bra. Välkommen Amine!

sedärja

Succétränaren Söderström till Wic. Ännu en anledning till att hålla söderettan 09/10 som en riktigt svår serie. Varberg funderar inte på att åka ur ettan igen. Söderström har ju onekligen visat sig vara en bra tränare och med den erfarenhet som jag har från att möta Wic så kan det bli riktigt bra. Varberg har allitd varit en fartfyllt lag som gillar den moderna, friska innebandyn och med en riktigt bra tränare kan laget mycket väl nå toppen av serien snart. Det känns inte alls orealistisk att klubben satsar uppåt även med damerna. Äntligen.

Kanske kan Söderström ta med sig lite av den stenhårda fysträning som IKSU visade upp för några säsonger sedan till vår serie. Dags att börja sköta försäsongen för oss andra. Äntligen.


Och jag som har sökt en utbildning i Varberg till hösten.

get your haggis

Så här har jag känt mig den här veckan. Försökt få människor att göra saker de uppenbarligen inte vill. Det slutade i katastrof och tårar för mig själv och ingen annan.

Och i morse hotade jag dessutom min man med att hälla ett glas vatten över honom om han fortsatte att säga att han skulle rösta på Piratpartiet i Eu-valet. Som en tvättäkta diktator.


Och igår var jag hos vetrinären med min radarpartner och bästa vän Roy och fick bekräftat att han har artros i båda axlarna. Det blir smärtstillande med jämna mellanrum retsen av livet. Han börjar bli gammal nu och det är ganska jobbigt att inse. Jävla skit.

Det har varit ett skitigt avslut på veckan helt enkelt.

Bistert vatten

Jag är ändå ganska förtjust i Eurovision. Det är en förtrollande blandning av urusla och menlösa framträdanden och det faktum att man faktiskt kan hitta enstaka bra låtar från länder vars musik jag aldrig lyssnar till. Som ukrainska Ruslana som blev ledmotivet för RBK Göteborg under glansåren. Trots att jag är en Östeuropaafantast så är jag totalt okunnig i ukrainsk musik.


I år gillar jag Bosniens låt.

**

För övrigt anser jag att det saknas skandaler i silly season. Hetast just nu är väl Ellinor Nilsson återkomst till Engelholm. Och det var ju inte en helt sjukt otippad nyhet. Nu väntar jag på smaskiga övergångar mellan göteborgslagen i ettorna.


tengo la camisa negra

I avsaknad av Västsvenska SM-guld i innebandy får man väl glädjas med Alingsås och Sävehof som håller landets framsidas idrottsliga fana högt. Men det lär inte bli trevligare för Alingsås innebandy att försöka hålla sig kvar i Nolhagahallen nu när den ska byggas om. Handbollen ville väl slänga ut innebandyn redan innan de fick ett guld. Jag vet inte hur Challengers har det med Sävehof i Partillebohallen men handbollen lär inte bli mindre kaxiga nu. Jag är kanske en domedagsprofet nu, men som den bittra människa jag är, vill jag höja ett varningens finger för handbollen som kanske har tappat något i popularitet sedan herrlandslaget inte är lika bra längre, men som ändock har ett starkt fäste och tradition i denna del av landet.

***

Idag såg jag Hermine Dahlerus på Allum i Partille. Det var så likt att det måste varit hon. Var det det? Likt två stalkers gömde Macho Mangan och jag oss bakom en pelare för att kunna stå och kika på henne en stund. Världens bästa innebandyspelare i mitt köpcentrum. Coolt.

***

Så slutligen ytterligare några ord om den preliminära serieindelningen; Ju mer jag tänker på det (har inte direkt legat vaken om natten och vridit mig över det så jättemycket men nu när jag skriver i alla fall) desto mer hoppas jag att det inte byts om några lag. Av den enkla anledningen att det är härligt med nya ansikten och fler lag man inte mött så många gånger förr. Jag hade visserligen börjat se fram emot att känna på Marstrands återtåg i ettan men en het fight mot Husqvarna kan vara lika kul. Hade IBF Göteborg hamnat i västra hade jag först reagerat med fasa och förskräckelse men sedan lugnat ner mig och sett fram emot alla landsvägar vår spelarbuss inte har rullat fram längs.

Södra serien blir ett etter värre hallonsnår än säsongen som just passerat. Engelholm verkar sikta på att försöka ta sig upp igen, Södra D är alltid bra, Olof S är värda en serieseger snart, Stanstad är luriga som fasen, Challengers kan spela som gudinnor om de vill, Husqvarna är jag livrädd för och nykomlingar ska man aldrig underskatta. Inte ska jag börja spekulera i hur det slutar utan att ens försäsongen har börjat men jag vill nog påstå att min lust för innebandy har fått sig en liten puff framåt.

Lagen som ska försöka ta sig ut ur hallonsnåret utan rivsår (eventuellt alltså, vi får se hur det blir):

Göteborg 
Engelholm       
Södra D        
Olofström         
Stanstad         
WIC 
FBC    
Husqvarna       
Jönköping       
Malmö    


 


fyra bröllop och en begravning

Preliminär serieindelning.


Jag kan tänka mig att man i slutändan skulle kunna byta ut Jönköping och Husqvarna mot två Göteborgslag.  Hade dock varit kul att möta Jönköpingslagen, det var längesedan jag var i Idrottshusets D-hall.

Eller vad vill Marstrand, Pixbo och Surte? Resorna uppåt, inåt i landet blir väl inte så jädra mycket längre än ner till Skåne. Är det gött att slippa derbyn eller inte? Det hade onekligen varit en härlig förändring att kasta om enligt liggande förslag, speciellt för en sån som jag som spelat i serien i tio år. (Pust. Get a life!)

Förslag till förbättringar kan lämnas in till och med nästa uge.

Kul att det händer lite i innebandyvärlden.

***


Idag fyller my man Magnus 29 år och min polers Frida 26 jordsnurr. Gratulerar. Sedan går mina tankar till Karin som begravs idag.

Benganeffekten

Öis tog sin första poäng i Herrallsvenskan igår. Ä.n.t.l.i.g.e.n. Dessutom fick jag se Allbäck i hd-format när han var med i Canal + studio. Han gör sig mycket bra i hd. Mumma.

Detta firas med en rebus:


vi är många som talar om havet

Det där med Eu-valet är skitsvårt. Det känns som om det inte spelar någon roll vilket parti man röstar på - de verkar ju inte kunna påverka något ändå. Men eftersom jag gärna vill tro att min röst kan göra skillnad, så tänker jag rösta på Miljöpartiet. Jag tror att det är bra med EU-kritiker som kan jobba inifrån och i alla fall försöka göra det bättre.
Miljöfrågan är givetvis viktig men jag tror att miljöpartisterna i sina andra ståndpunkter kan verka för att styra detta tungt lastade hangarfartyg åt rätt håll. Yttepyttelite grand i alla fall.


Jag har lagt ner projekt paljettshorts. Har köpt ett par shorts med nitar istället. Tanken var ju att jag skulle vara lite glamrockig på rockmaskeraden nästa vecka men det får bli nitrock istället.


Inte mycket innebandy just nu. Det är ju helt underbart att komma hem från jobbet och vara ledig. Varför är jag inte det året runt?

Så vet ni det.


RSS 2.0