söndagens

Hoppsansa. Två intressanta resultat idag. Jönköping dängde till Engelholm. Det trodde jag inte. Kul för Jik och en tankeställare för Engelholm.

Husqvarna - Stanstad 2-16. Alltså vi hade nog alla tippat en tvåa i matchen men 16 mål var längesedan man såg i serien. Livsfarliga i anfallszon är de, de där skåningarna. Kom igen nu, Husqvarna, det kan bara gå uppåt från här.

Min största vinst är 27-3 mot Floda med Älvstranden i J18-serien. Då, när man var junior, fanns både en 18-serie och en J20. Vi hade lag i båda serierna ett tag. Jisses så många spelare vi var i truppen. En gång förlorade vi mot Hindås (Hindås dominerade ju innan de gick ihop med Pixbo) med 22-0 i J20-serien i alla fall. Min kompis Linda stod i mål och hon var ganska ledsen. Det är fan inte kul när det rinner i väg så där.


**

Det var en bra dag igår för IBF Göteborg då både vi och herrlaget vann och ligger i serieledning. Och Suss & Co i IBK vann första seriematchen tidigare idag i divison två. Det är inte annat än att man känner sig nöjd när man står i köket och tittar ut mot Torpahallen.

***

Jag är så jäkla nöjd med matchen igår. Det var så kul att få vara den som kan avgöra framåt. Jag är en sån spelare som (nästan) alltid får vara med när det ska stängas igen i slutet av matcher. Tack vare mina defensiva kunskaper alltså och knappast för att någon a-lagstränare någonsin har tyckt att jag är bra i anfallszon. Och som vi alla vet är det goda anfallsspelare och målskyttar som får all cred. Och det svider så här efter snart 10 år i division ett. Men igår, då fick jag vara med om att avgöra. Min femma var bra både framåt och bakåt. Enormt bra för självförtroendet här hos en nybliven forward.

prrr prrr prrr

Jaha ja. Det funkade ju ganska bra att spela med två tonåringar för tant Wall. Finemang skulle man kunna säga. Ett mål var och 3 tjusiga poäng till tabellen.

En fråga: Vilket lag är det enda lag bland förbundsserierna som inte släppt in några mål ännu?


Uppdatering: Okej då, smolk i bägaren. Storvretas herrar släppte tydligen inte in nåt mål under sin enda match hittills i Superligan. Jag kollade inte herrsidan så noga. Den intresserar mig inte lika mycket.

tröja: vit/svart, shorts: svart, strumpor: grådass

Så, nu har jag tvättat mina vita matchsstrumpor. (Med tvål i tvättstället.) Det blev ett halvdant jobb och de hänger nu semirena på elementet som för övrigt inte är på. Hur dumt är det inte att använda de vita strumporna på torsdagen när man har bortamatch på lördag? Jag kommer vara smutsigast i IBF Göteborgs trupp imorgon. Inget nytt under solen där alltså.

Söstra min ska springa Lidingöloppet imorgon. TRE (3) mil! Tokstollar gör sånt. Hon föreslog att jag kunde tänka på henne om jag kommer in till bänken efter ett tufft byte mot Södradal - jag kommer omöjligtvis vara tröttare än henne.


mot söderhavet

Södradal på lördag då, ja. Igen. Vi har ju varit bittra antagonister i många säsonger nu. Först tog de Linda Aset Assmundsson från oss. Sedan tog de Mika Mys Persson och det, det gillas icke. Förra året möttes vi i en riktig trökmatch i Lund med fantastiskt dåligt tempo som Södra D vann. I Torpa var det lite roligare spel, vi hade vässat formen och lyckades vinna. En av få matcher där jag gjorde mål förra året. Det var surrealistiskt.

Jag ska spela med en 90:a och en, håll i dig, en 93:a. Suck. Min innebandykarriär är äldre än Maria. Jag vet inte om jag ska plocka fram min tantiga sida eller min unga, friska. Vilken väg ska man välja liksom?

16.00. Lunds idrottshall. Be there all you southern people!

dyngrauk

Vi vann premiären med 10-0 vi. Det var fint.

Herrlagen följde upp vår seger med en 10-6-vinst och förutsättningarna för en bra seriepremiärfest hemma hos Friday the 13th var nästan prefekta.

Men tänk att det ska krävas en IBK Göteborgare för att kläcka kvällens roligaste på en IBF Göteborg-fest.

- Du är dyngrauk, som man skulle säga på Gotland.

Tack, Suss, du är smokin'.


'''

Jag vill nog påstå att vår seger var rättvis. Vi spelade löjligt stabilt. Så stabilt att det krävdes en av våra egna spelare för att knäcka näsbenet på Abbe Albelin. Stackars tös.

En serieledning på det tack!

Mika gjorde två mål mot Engelholm. Fan. Om sex dagar blir det mikamos i Lunds idrottshall. Mmm, gott.

in ya fäjs


Den här bilden tog jag när jag skrev om Hisingen Kampsportklubb igår. Det är anledningen till att jag var sen till träningen förresten. (I måndags var jag där 20 minuter för tidigt, jag bor för nära helt enkelt. Kan inte beräkna gångtiden ordentligt. 200 meter eller vad kan det vara till hallen?) Så här skulle jag vilja göra med mina tränare ibland. När Sivrup är så där riktigt tyken. Det hade smakat fågel. 


nu vänder det

Öis lämnar jumboplatsen.

Äntligen ett ämne att blogga om...


Dan före dan före dan före dopparedan idag. Husqvarna på lördag. 14.30 Torpahallen. Jag räknar med att alla är där.

Det har sett hett ut på träningarna denna vecka och stämningen är så där härligt uppåt men aggro. Efter att ha tvivlat ett tag på varför jag spelar innebandy känns det genast lite bättre när serien närmar sig. Vändpunkten för mig var matchen i Xdin-cup i lördags, som vi visserligen förlorade, men allt annat kändes så himla bra. Jag kände att mina lagkamrater trodde på mig och jag trodde på dem. Det är inte mycket som behövs för att höja ett självförtroende. Några uppmuntrande ord, lite tilltro på plan.

Mitt all time low i självförtroende var när jag gick fram till Sudden i en periodpaus för att fråga om det var okej att jag sköt i power play. Direkt när jag uttalat orden insåg jag hur fel det var av mig att inte tro att jag får skjuta, i power play dessutom, och jag gjorde faktiskt en liten u-sväng där. Nu tycker jag snarare att jag borde vara den som alltid skjuter i power play. Typ.


En sak som inte var lika härlig med matchen i lördags var Annas hemska knävridning och nu efterföljande bortavaro från innebandyn. Vi var många som ville lägga oss bakom sargen och gråta av oro när hon bars av plan. Orättvist och aptråkigt är vad det är.

**

Åsa, jag har rest på mig.

I väntan på att Machomangan ska orka sig upp ur sängen för att gå morgonpromenad med hunden och jag fastande jag framför datorn. I något tillbakadraget försök att meddela att han faktiskt nu väntar på mig kom ovanstående ord smygande mot mig. De illustrerar kanske främst hur ofta en morgonpigg som jag blivit irriterad på en seg jävel som honom.

time hurries on, and the leaves that are green turn to brown

Efter tokerierna som var på forumet på innebandynytt trodde jag att det var stopp för de där hutlöst elaka personangreppen som vi dragits med i Göteborgsinnebandyn. Men så fort det ges tillfälle att fälla en anonym kommentar så är någon där och sprider sitt gift.

Senast är det en av göllungarna i vårt lag som fått skit. Det dröjde men innebandy.se tog bort de tråkigaste kommentarerna under förbundskollen division ett. Tack för det.

Åsikter om olika spelare, det har vi nog alla. Ibland är det läge att säga det högt, för att exempelvis förbättra laget. Men det är aldrig läge att vara elak - det är människor vi snackar om. Och jag är av den bestämda uppfattningen att många gömmer sig bakom "jag är bara ärlig" som en ursäkt för att vara dum i huvudet.

***

Igår klarade alla tre femmor sina målsättningar på träningen. Inte det där med att vi skulle göra 29 mål, glöm det, utan att det där om hur många matcher varje femma fick förlora. Ingen femma förlorade någon match = härligt jobbat! Man får se det positiva, tjejer. Gör man inga mål på träningen betyder det att försvaret och målvakterna är kanoners.

***

Och idag är det 15 år sedan min far drog sitt sista andetag. Vart tog de åren vägen? Var är min klocka? Var är min tid?

What happens when we die?
What happens. We return to the place we came from.
I don't remember where I came from.
Ur filmen Timmarna


sjuttsingen så svårt

1. oibk
2. södra dal
3. ibf göteborg
4. engelholm
5. stanstad
6. utmanarna
7. wic
8. husqvarna
9. malmö
10. jik


Eftersom jag blev utmanad av aset måste jag tippa serien. Men, jag kommer inte stå för denna rad i slutet av serien. Jag kommer blåneka att jag typ trodde att Jik skulle åka ur när de i slutändan kanske vinner hela skiten. Detta är bara förutfattade meningar och gamla meriter. Att tippa är inte min turf.

ry-hy-hy-hysningar

Å, fy fasen vad spännande. Idag fick jag meddelande från Adlibris att det går att förhandsbeställa nästa Dan Brown-bok. Robert Langdon ska in i hetluften igen. 21 oktober, baby, då är det bara jag och du.

Och i två år har jag väntat på Monika Fagerholms försenade Glitterscenen. Den kommer också i oktober. 

Dessa litterära supernyheter är nästan bättre än seriepremiär.

***

Här är innebandy.se:s käcka genomgång av lagen i söderettan.

Ska man våga sig på att tippa i år? Jag brukar ju vara ganska så urusel på att tippa serien. Ska du tippa, Mika?

Jag skrev en artikel om rugby imorse och hela tiden när jag skulle skriva Svenska Rugbyförbundet blev det naturligtvis Svenska Innebandyförbundet. Snacka om skadad. 
 

No sun in Charlestown last weekend

En dag.
En dag ska jag sluta spela innebandy.
Och det blir en glädjens högtid.

Helgens ord om förtröstan.

Vi har varit i Karlstad för att spela Kallsta Open i helgen och det har varit en helg full av dramatik av varierande slag.

Cirkus 20 sekunder in i det här klippet från en av herrarnas matcher skapar en av våra gubbar lite vardagsdrama för sig själv. Hehe. Kobent?

Jag är själv ganska bra på att dramatisera upp det när jag är iväg med innebandyn. Jag mår alltid dåligt när det är turnering eller träningsläger nu för tiden. Eller tuff match i serien. Jag mår illa och får migränliknande symptom efter matchen och i helgen vomerade jag säkert fem gånger. Migrän efter fysisk ansträngning är inte helt ovanligt och jag är rädd att det är det jag får. Drick mer vatten och ät mer är alltid tips jag får slängt till mig men jag tycker ju att jag sköter det där. Drick ännu mer, säger alltid någon då. Otroligt trött på den kommentaren är jag. Är det nån som vet nåt om det där? Annat än drick och ät och sov?

Nåväl, nog om min bitterhet.

Vi kom tvåa i gruppen efter två klara segrar mot Akerselva och Jik och en klar förlust mot Kais Mora. Jag gillar verkligen Moras innebandy. Holistisk där hela laget får vara med och underbart passningspel. Inga soloräder där inte. Sedan blev det byebye efter 10-2 i kvarten mot Huddinge. Kais vann finalen mot Huddinge med 8-0. Shit.

Jag har för få minnen från våra matcher för att analysera vårt spel på något sätt. Men jag har två feta blåmärken på innerlåret efter täckta skott i boxplay. Det tolkar jag som att vi är rätt bra på att stänga igen när vi får utvisningar. Alltid nåt inför seriepremiären om mindre än två veckor.

Detta om detta.

gör inte idag vad du kan skjuta upp till imorgon

Jag jobbar ju bara som journalist nu och det är ju kul. Förutom att det blir mer tid över till enkäter på stan. Faaan! Idag gick jag runt på Frölunda Torg i en timma, fick en person att svara och sedan åkte jag hem. Jag har ju inte deadline förrän imorgon. Min totala oförmåga att ta tjuren vid hornen rättfärdigar jag med att jag redan skrivit två artiklar idag. Det fyller min dagskvot. Let's do the boring stuff some other day.

Gör inte idag vad du kan skjuta upp till imorgon.


***

Den fantastiska felsägning som Håkansson stod för på träningen igår är nästan inte ens kul att skriva om. Det är fär lätt och förutsägbart. Straffspark, öppet mål, bara att peta in den. Men jag skriver för Nina och Mikas skull, två kvinnor som av olika anledningar inte befann sig i Torpahallen igår. Jag vet att ni gillar dessa smaskiga tungvrikningar, speciellt när de har en sexuell klang.

Vi informerades om att vi kan använda Torpahallens danssal för uppvärmning när vädret är dåligt. Danssalsträning är för män över trettio (fem) ofta lika med aerobics. Aerobics är något slag samlingsnamn för tjejig salsaktivitet för dem. Aerobics är ett svårt ord att uttala:
- Ni kan ju ha sån där erotisk träning där.
Håkansson hävdade att han aldrig sa erotisk utan bara hann säga er innan han insåg vad som höll på att hända och rättade till vokalerna och att det var vi som gjorde kopplingen och hörde vad vi ville höra. Men det var för sent. Erotisk träning it is.

***


RSS 2.0