Jippijaho att det inte blev en svenska för första gången!

Helt rätt att utse Simone Berner till världens bästa innebandyspelare. Jag har alltid varit impad av henne och var helt såld under VM i Fredrikshamn förra året.


Tandfén från Frölunda




MH: Om ni inte stretchar blir ni som mig.


MP: Jasså, skäggiga och tappar en tand? (Paus för lagkamraternas skratt.) Jag kan ju dissa honom hur mycket som helst, vi har ju bara fyra backar.

Avdelning Håkansson måste fixa fram lite backar snart, annars kommer Mika vara jävlig och tyken hela säsongen.

Spanien är ett land där man dansar tango

Ytterligare två innebandybloggar har sett dagens ljus i samband med Salmings nya hemsida. Inte så mö att hämta just nu men förhoppningsvis blir det fart på't snart.

Igår var vi (Charlie Jo, Macho Mangan och jag) i Kungsbacka och åt söndagmiddag hos Tina o Co. Visst suger det i både äggstockarna och husbyggarfingrarna efter ett sådant besök. Men innebandysuget är fortfarande för starkt för mig för att gå i Tinas fotspår riktigt ännu. Det finns en plats i vårt lag för dig, Tina, jag kan inte nog poängtera detta.

På tal om före detta lagkamrater så har Magnus och jag bestämt oss (det var mest jag som bestämde, man ska hålla männen kort, det vet ni att jag tycker) för att åka till Hankas bröllop i Tjeckien i augusti. Det kan nog vara en upplevelse.

Ikväll är det Larry igen. Han kör väldigt mycket på jägarvila (sitta i 90 grader) och det är den övning som jag fruktar mest av alla i hela träningsvärlden. Spare me, Lar.


Kabuuuusch!

Har ni sett den här videon eller? Det är bättre än Zorro.

Partisanskaya

Man vet att man lever när man springer intevaller längst en underligt snirklad bana på gruset i Saktås. Abbe svettades så hon fick kli i ögonen. Suss var hård i magen och Frida var inte där. Som det ska vara.

Idag lanseras salmingfloorball.com. Kolla in den. Inte för att jag vill göra reklam för Salming och X3M utan för att jag har varit med och pillat ihop den. Zorro academy är rätt häftigt, till och med för en snurrfint som jag.

Grattis till Nodlycke och Greta som har knutit de äktenskapliga banden. Det gick lika snabbt där som för undertecknad...

Min andra blogg är snart igång igen. Jag har rannsakat mig själv och hittat att jag vill ha kvar den men med ett visst skifte av ämne. Sedan måste jag tipsa om Sandras husbyggarblogg. Ska bli spännande att kunna följa bygget utan att överösa henne med frågor varje träning.

Jag åt en fantastiskt god pizza igår. Otippat från det lokala hänget Lilla Rancho på Kaggeledstorget. En quattro med tonfisk istället för skinka. Den godaste pizzan jag någonsin ätit var på en restaurang vid Partisantorget i Minsk, Whiterussia. Ganska otippat det med. Näst godaste var på Pizza Hut i Israel. Nåväl, vad har detta med floorball att göra? Jo, jag var jävligt hungrig efter träningen.

Bla, bla, bla.

machu picchu

Nu sitter jag och jobbar med Salmings nya hemsida. Har precis pillat med en massa pannband och sånt och tänker oavbrutet på Frida som älskar innebandyaccessoarer. Hon är en sann materialspelare. Jag har även kollat ut en ny Zorro-klubba till dig, Frida. Power play here you come.

Idag är det äntligen träning igen. Det var hemsk längesedan man låg i buskarna i Skatås och spydde nu. 

någon dag kanske jag kör över dig här utanför

Mika: Såg du Håkan i Allsång på Skansen? Jag zappade till och med bort Simpsons för hans skull. Vad fin han var i sina korta byxben och vågiga hår.

Remi

Jaså, Zlatten gillar Unihoc. Nog har man själv sprungit runt i mången Unihoc-pannband. Jag hade en fin pannbandsperiod i begynnelsen av min innebandykarriär, fast då var det de där vadderade, tjocka banden, kommer ni ihåg dem? Ett sånt under luggen, glasögon, den fina gröna Ale IBF-tröjan och shortsen uppdragna till armhålorna. Good times.

***

Två göteborgslag i toppen av Superettan just nu. Och Allbäck är snart tillbaka i Idrottssällskapet. Gött mos. Qviding spelade oavgjort igen. Kan man hålla sig  kvar på att hela tiden kryssa?

***

På reklambyrån sitter jag och jobbar bland ett gäng frilansande datanördar som pysslar med hemsidor och sånt där datagrejs. Flash-killar kallar de andra på företaget dem. Idag har en flash-kille snott min dator för att hans har kraschat och jag får sitta vid en liten laptop med allvarliga ergonomiska problem. Detta ledde till att chefen i alldeles egen hög person fixade en stor skräm till mig, så att jag skulle få lite bättre hållning. Det ser inte alls bra ut, sa han. Fy sjutton för flash-killar.

Det är la bara att parsa med javaskript och futta in.

A minor setback in the running to become Americas Next Top Model

Jag kommer missa brottningen ikväll, sorry Larry. Men det gör inte så mycket eftersom Marre kommer missa den också. Nu kan man kanske tro att det handlar om att kära Marianne och jag tävlar om att vara bäst tränad, men se det gör det inte (jag vet att jag och Marre är de mest vältränade i laget, int behöver vi tävla om det int). Det bittraste kampen sker istället i närvaroprotokollet. Vem tar hem priset i träningsflit? Nedåt i listan finns det säkert små giriga utmanare men jag är ganska övertygad om att det kommer stå mellan mig och Muppen. Vi har liksom för lite annat att göra om kvällarna...

Dagens puss går med andra ord till Marry och en liten till Larry.

Och gäst ikväll är Jesus

På måndag är det brottning med mr Z3, Larry. Jag är livrädd för Larry. Han är en bastant karlakarl som inte accpeterar de prinsessfasoner som några i IBF/IBK Göteborg kör med när träningen blir för hård. Det är bra. Men jag är rädd ändå.


***


A lion among ladies, is a most dreadful thing.

Min favvo bland Shakespeares verk är En midsommarnattsdröm. (Och Trettondagsafton, och Stormen. Och Romeo och Julia såklart. Men nu är det midsommarhelg och det funkar utmärkt att citera A midsummer nights dream.)

***

Det var bara det jag hade att säga.


Tycker du inte om barkis?

Kom precis hem från Svingeln och ett hårt gympass tillsammans med Anna. Bra jobbat, Anna! På vägen hem fick jag nöjet att bli gnagd på av Crimson en stund. En sån gullegurka. Rekommenderas.

***

På väg över Redbergsplatsen insåg jag att min vokabulär när jag kör bil är ganska begränsad:

Helvetes jävla skit.
A, men, vafaaan.
Gubbjävel.
Folkörsomidioter.
Vad är det för jävla söndagsåkare? Kööör!
Jaghinnerpåguuula.


På tal om helvetes jävla skit så hade vi en tränare i Östra SK som försökte införa förbud mot svordomar som åkallar djävulen eller könsord i laget. Det skulle stå med bland de andra reglerna som att komma i tid och skulle ge 20 kronor böter till lagkassan. Det gick inte igenom. Men det var ett modigt tilltag, man ska kämpa för sin sak.

***

Klassiker.
 
Schwarzwald finns i glassdisken på ICA. Ska införtäras nu.

In med Josse i mål




Josse börjar bli uppspelt inför matchen och skickade ut den här bilden från en toalett i Innsbrücke. Lilla snuttegurkan.

I morse gick jag förbi Qvidings fotbollsskola på Torpavallen. Gräset var fullt av kids som hoppade och skuttade och sprang efter bollar. Det såg jättehärligt ut. Men så upptäckte jag en liten kille som satt bakom läkatren och kurade. Han tittade fram mot planen ibland och försvann sedan snabbt bakom väggen igen. Som om han inte ville vara med, som om han hade blivit retad, eller hade prestationsångest kanske? Det var både komiskt och sorgligt.

Jag frågade min man ifall han brukade bråka mycket med sin bror när de var små. Han började berätta om ett bråk om en kniv som slutade med att lillbrorsan fick ett snitt i handen. Sedan kom det fram att de hade bråkat om... vem som skulle duka bordet. Det är inte så mycet macho i Mangan som man kan tro. Han är lite gay faktiskt, och tack för det.

Slutligen, om Allbäck får komma in när de andra börjar tröttna så är det kirrat och klart.

Körv







Hanka gjorde en drömtid på Vätternrundan i helgen och firade med att ta en kort löptur
medan vi andra väntade på att glöden skulle mogna.
Har jag nämnt att hon är drottning i Uppochnedvändavärlden?

Malin tog på sig att grilla åt några av oss andra.
Hon kan verkligen det här med korv.

Kolla vilken rak och fin slinga av senap som Frida har på sin korv.
Hon kan verkligen det här med korv.

***

Åsa 9


Jordens vackraste vägskylt. Fotad i 70 km/h.

What's the word that's burning in your heart?

Jag vet inte om det har att göra med att jag äntligen lyckades träffa mål igår men just nu känns det hemskt, hemskt roligt att spela innebandy. Tack för att jag får vara med.

*

Dagens puss: När jag och Marre cyklade hem igår åkte My förbi och visade upp sin alldeles helt nya lilla hund genom bilrutan. Fy fasen, vilken liten gullis. Sockerchock. Ge mig? 
 
*

Alltså, jag kan inte sluta lyssna på New Slang med The Shins. Här i kombo med den asbra filmen Garden state. Se den eller var en fyrkant.


Hey man, I thought you killed yourself.
What?
I thought you killed yourself. That wasn't you?
No, no, tha-that wasn't me.

JOOOSSEEEE!

Vi spelade fotboll igår. Som någon slags uppladdning inför ikväll kanske, jag vet inte. Ich bin nicht ein Fussballspielerin. Även om jag nog nätat några gånger om jag bara fått bollen. Men det var en massa andra spelare i vägen hela tiden och bollen nådde inte riktigt fram till mig där längst uppe på toppen, även om vår målvakt Josse försökte vid varje utspark. Tack för förtroendet, men jag kan inte ta ner en höjdboll, varken i fotboll eller floorball.

Dagens puss: Jag väntar på att Jonas Thern ska ta över som förbundskapten i fotboll. Puss på dig Jonas. 

Ut med Zlatten, in med Allbäck! (Nä, skoja bara, in med alla anfallare, de är så goa allihopa. Anfäkta och anamma!)


Ordlista:

Jonas Thern - min fotbollsidol som liten flicka
Zlatten - go skåning
Allbäck - go öisare

Inget stoppar mig nu

Först en liten röntgenplåt som skär upp tandköttet.

Sedan en massa koder som är helt oförståeliga.

- En tvåa på ettsjuan.

Sedan domen, som vanligtvis innefattar att jag måste komma tillbaka för att täppa till nåt hål eller helt enkelt dra ut en utdömd jävel.

Sedan en krok med en sylvass ände som krafsar och har sig. Sedan blod med mintsmak.

Idag gick det jättebra hos tandläkaren dock. Ingen Karies och Baktrus i sikte. Kors i taket. Jag känner mig lätt som en fjäder (plånboken är ju ganska tunn efter att Folktandvården Olskroken varit där och grävt) och som att jag klarar av vad som helst. Ge mig hundra intevaller ikväll, they will never know what hit them.

I valet och kvalet

Jag skulle egentligen gått på Qviding -ÖIS ikväll och, håll i dig, hoppat över en träning på grund av nöjesaktivitet. Jag har tjatat på min Mango i flera månader om att vi måste gå på detta Valhalla-derby. 

Men.

Så meddelar Magnolia Håkansson att jag är hundraprocentig i närvaron och att det eventuellt ska delas ut pris till den med bäst försäsongsnärvaro. Tävlingsmänniskan tar över och min man får moloken traska till Valhalla ensam.

Jag måste lära mig texten till Wild dances

Nu är jag tillbaka i Semcon-huset där Frittan och Jasse firade sina 25 år i livets tjänst i lördags. Frida var så söt med sina sköna sommarfräknar som smekte hennes bara axlar och Jasmine strålade som en arabisk prinsessa.

IBF-klicken gick ganska tidigt men jag hade hemskt trevligt fram tills dess. Jag fick Ruslana, Tornero och SexyBack. Och jag fick hänga med en liten men naggande god skara från Gothenburg Spankers, både gamla, nya och nuvarande.

Tack för det.

Dagens bildblogg


 


Eftersom jag älskar South Park blev jag lycksalig när Mickis och Dosan körde på Kenny-stilen för att hålla myggen borta. På nedre raden ser vi snart 30-åriga Palmen som är vig som en kissekatt och ännu äldre Berra och Mangan som inte har hållit igång musklerna lika väl.

to his coy mistress

På lördag har J.Jo och Ol' Fry 25-årsfest tillsammans. Jag har precis slagit in deras presenter i tyll.

Tyll, tyll, tyll, tyll.

O, så vackert.


A tribute to Susy


Det här är Suss, hon är asrolig och härlig och tycker alltid att glaset är halvtomt.


Om vi skulle tävla i att bli biffiga skulle jag vinna för jag har liksom bättre förutsättningar.

Så sa Suss till mig igår. Är det en diss eller en komplimang? Svårt att veta för man får inte många sylar i vädret när Suss går igång. Jag försökte viska att jag inte vill bli en biff eftersom jag redan haft en styrketräning/fitness-period i mitt liv och det räckte. Men hon lyssnade inte.

Fitta kroppar, var en annan rolig sak hon sa igår. Engelska och svenska är en farlig kombo.

Vill du se en mer saxy bild så kolla här. Jag vill upplysa massorna om att den magkorta tröjan faktiskt är på väg tillbaka. Den har setts vid flera tillfällen hos de allra hetaste modebloggarna i vår. Suss - alltid steget före.

Puss på dig Suss, ikväll värmer vi upp med fotboll. Promise.

Ein bisschen Deutsch macht spass auf den Training

Idag sa Madde att jag såg smidig ut när jag förevisade höftcirkelgrejismojs-övningen för laget. Tack, Madde, du är min favvo.

Min syster lånade min bil i förra veckan och när jag fick tillbaka den var den fulltankad men båda mina solglasögon som låg i den saknades. Hur ska jag tolka det?

Vår tjeck lägger alltså av. Snyft. Nu får jag börja härma någon annan som pratar svenska med konstig brytning. Vi har många att välja bland så det ska nog inte vara problem att hitta; skåningar, värmlänningar, norrlänningar, göteborgare, smålänningar, sengångare,  the list is long.

Hur som. Att Hanka ska lägga ner hindrar henne inte från att vara med och träna med oss i Skatås. Tokstollan kör bara försäsongen och försvinner när innebandyn börjar. Hon är drottning i uppochnedvändavärlden.

Min tyska är inte den finaste men jag har skrivit auf Deutsch på jobbet idag så det satt liksom fast i huvudet under kvällen. Imorgon blir det polska, undrar jag hur det ska gå.

Nu är klockan snart 22 vilket betyder att South Park börjar och jag måste bänka mig framför el televisór. I <3 Butters.

Är du nöjd Josefin?

Peace.

RSS 2.0