ibf vs ibk

Första träningsmatchen är avklarad. 5-1 mot IBK Göteborg. Det började lite knackigt men under andra halvan av matchen fungerade det mesta bra. Vi fick till några riktigt fina kombinationer som gav målchanser. Det måste varit publikrekord för en träningsmatch, det var kul.

Innebandyförbundets nya ordförande Lars-Gunnar Tjärnqvist har sagt på både innebandymagget och innebandynytt att han ska ta tag i det där med att det nya tv-avtalet bara gynnar herrarna och att herranas elitserie byter namn till Superligan. Åter får herrarna möjlighet att dra iväg utan att damerna får vara med. (Hoppas i alla fall förleden dam- tas bort i media och elitserien får heta det den är - bara elitserien.)

Tjärnqvist uttryckte sig lite fånigt när han sa att damernas serie håller hög kvalitet med fart och fläkt (vad betyder det?), men det är betryggande att han vet att det måste göras något i början av säsongen så att damerna får samma möjligheter. För mig spelar det ingen roll om det är herrar eller damer som spelar när jag går på match. Herrarna knuffas mer och damerna skriker gällare, därför är det så otänkbart att det blivit så här snett igen.

Semestern är över och jag hoppas att förbundet kommer med konkreta lösningar med en gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0