Kodak moment

305354-59


Mickis var målvakt på träningen igår. Hennes öron sköt fram som ett par silikonbröst i en push up-bh när hon drog upp hjälmen så där coolt på huvudet som bara innebandymålvakter, och möjligtvis ishockeyspelare, kan göra. En kamera hade varit VM-guld, men det får bli en Paint-illustration istället.

Nu blir det ingen mer innebandy på minst en månad. Det känns rätt bra efter en katastrofträning igår där jag fick spela forward, något som jag inte gjort sedan jag var ett vårtsvinsbarn. Närmare bestämt för 13 år sedan då jag spelade i Ale IBF. Det var riktigt knäckande för sjävförtroendet att vara så kass på något så enkelt.

Idag intevjuade jag två tjejer som håller på med aerobics. Snacka om att ligga i lä... Påminn mig om att stretcha efter träningen, någon?


.

citaten

Jag vet inte om det finns ett samband, men de allra bästa och konstigaste citaten har i år kommit från blonda tjejer:

Är du från Värmland? Jag har släkt i Falun. (Malin P samtalar med Frida.)

Är det den där hundbaj? (MJ ska göra Hitlers hund.)

En gammal tant. Eller, hon var typ 25. (Suss närmar sig pensionen med sina 20 bast.)

Får man springa in och ta returen? (MJ fick utmärkelsen årets kommentar för sin fråga under en match då vi fick straff mot oss.)När jag vann serien med Älvstranden 2002 hade vi Micael Svensson som coach. Han var en mästare på att slänga ur sig roliga saker:

Gå ut och ta ett luftintag. (Innan match.)Tänk på att när ni kommit över mittlinjen har ni passerat halva plan. (I elitseriekvalet mötte vi Munkfors på en pytteliten plan och vi skulle skjuta mycket och gärna från backplats.)


...

Händelser från s07/08 som fortfarande får mig att le


Det är jävligt kul att hålla på med lagidrott.Urshult

Så här i efterhand är det ganska självklart att vägarna i gränslandet mellan Småland och Blekinge inte är kantade av lunchrestauranger. Kanske borde vi haft med oss mat. Kanske borde vi har ringt i förväg. Men nu hamnade vi på ett hak i Urshult med en gullig liten gubbe som pratade som Karl-Oskar och serverade frittar till allt.

"You can always put the meatballs in the lingonsause" är ett bra tips på hur man kan kyla av övermicrade köttbullar.


Debaclet med tvättmaskinen

Tag ett lags matchställ. Låt laget spela tre matcher i det. Lägg ner allt i en trunk och låt stå och dra en vecka. Öppna när det är dags för match igen. Mumma.


Suck on the balls

Det är synd att inte fler i laget hörde när Mika inte fick suga på ballen bakom mål i power play.


För korta byxor

Tycker du att dina nya träningsoverallsbyxor är för korta? Kolla först ifall du har vikt upp dem flera varv i midjan. Kolla sedan ifall du har dragit upp dem till armhålorna. Att åtgärda dessa saker kan ge ett flera centimeter längre byxben. Det visste inte Mangan när han klagade på sina korta byxor inför laget. Visserligen är det modernt med hög midja men det finns en gräns. Till saken hör att resten av laget fått för stora träningsoveraller. Tänk tält.

Det där med byxor och tränare är ett ämne som återkommande lockar till skratt. Under en träning för två år sedan råkade en av våra tränare sätta sig på ett kladdigt platslock till en burk med handbollsklister som låg och skräpade på läktaren i Valhalla. När han stegade ut på plan för att ge instruktioner satt detta lock fast i hans slappa jereseybyxor i höjd med övre baklår. (Här måste jag pausa i mitt skrivande för att skratta.) Folk låg ner på golvet och vred sig i skrattplågor. Mr Klister.


Det regnar in

Vi hade flyttat matcher till Torpahallen för att slippa det hala golvet i Valhalla. Vad möts man av när man kommer till första samlingen i Torpa? Det regnar in, mitt på plan. Lösning: En gul spann hissas upp i taket. Spannen hänger där än och hela hallen är ett fuskbygge där det regnar in överallt.


Nästa års morot

Om vi vinner serien nästa år ska Mika komma i balklänning till guldfesten. Värt att kämpa för, hon kommer att vara smashing.


...


förhållandevis värdelös

Vi kom tvåa i föreningsmästerskapen efter en finalförlust mot herrar division tre. Hur de fuskade sig till segern har jag inte klurat ut ännu men jag jobbar på det. Håkansson fick en megafon, Josefin blev årets spelare och jag är jätteglad över att ha vunnit poängligan. Hela laget led av måltorka och det behövdes inte så många poäng för att vinna i år, men det är gott för självfötroendet att vara den som överträffade sig själv och vann.

Först tyckte jag Patrick Ekwall var bra när har kritiserade allt fjäsk för Carl Philip som tävlar med de stora pojkarna i att köra bil. Jag är otroligt trött på kungafjäsket. Sedan blev jag lite besviken på Ekwall när han tyckte att det var häftigt att det kom 14 000 personer Globen för en SM-final -  i innebandy. Jag anade tyvärr en viss nedlåtenhet i rösten. Som om det var helt otroligt att så många vill se på denna hobby. De stora sportjournalisterna har fortfarande inte fattat att innebandy är en stor sport som är allvar för väldigt många. Men tack för att du nämnde det fina publiksiffran i alla fall, Putte. 

Men varför var det inget om IKSU eller WIC i Sportspegeln igår? Jag hade gärna sett när WIC kom hem till Varberg och möttes av en rusig folkmassa. Tur att Västnytt behagade vara där. Kolla här.

Kul att Sverige spelar öppningsmatchen mot Kina i OS i fotboll. Bra grupp dessutom. Jag tror det blir en fotbollsmedalj i år.
Jag trodde det var Fredrik Reinfeldt i studion.
Lika som bär:  statsministern och Mika Packalén.

Jag känner en på Chalmers som går och äter.
Jag med, Suss, jag med.


The day of reconing is near

Näst SM-finalerna inträffar helgens mest intressanta idrottshändelse i Svingeln imorgon. Då ska seniorlagen i IBF/IBK Göteborg äntligen göra upp om vilket lag som är bäst i föreningen. Det räcker tydligen inte att avgöra detta genom att kolla in serietillhörighet, i detta fall vinner ju vårt lag med hästmular över de andra fjantarna. Nej, när ett gäng svettiga och hysteriska män från lägre divisioner svettigt försöker ta bollen från dig, då kan du inte vifta med division ett-platsen. Då gäller det snarare att vika undan, lägga krokben och dra i tröjan. Vänta er en del sådant imorgon.

Det kommer att serveras "god dryck" i kaféet. Undrar som menas med det?

Fasen vad gött att GAIS tog poäng av Blåvitt. Heja ÖIS. Allsvenskan 2053.

Jag hörde att Ström ska bli huvudcoach för Pixbo, stimmt es? Aldrig har jag haft en mer engagerad tränare som dessutom dansar som en gud. Hoppas det blir SM-guld 2009 isf. Herrarnas rävar har fått en ny tränare med ett väldigt fint namn. Vidar finns med på min namnlista för eventuella söner. Så gör för övrigt även Hannes Öhman.

Vänta, jag ska bara slå ihjäl intressetrollen som springer över tangentbordet.

rädda mig supermannen


Jag är gruvligt besviken över att Camilla Silva inte blev årets rookie.

På väg till Malmö och säsongens sista match i början av mars stötte vi på IKSU på en vägkrog i Skåne. Och nu ska de spela SM-final. Tänk vad världen är liten. Jag tycker finalen känns lite tråkig. Inte för att jag misunnar lagen deras plats i finalen utan för att det är kul med lite nytt blod i Globen. Jag minns med fasa de år då Högdalen hade ett stenhårt grepp kring SM-bucklan och Balrog är nästan samma sak som Högdalen. Same shit, different name, so to speak. Och IKSU har ju ben there done that. Jag hejar på Balrog. Och WIC såklart.

Inte helt oväntat väljer division ett södras gigant Wickan Wickström att stanna i Blekinge. Nu ska det bli elitserien nästa säsong. Efter deras fruktansvärt dåliga bemötande när vi anlände till hallen i Olofström i vintras har jag svårt för OIBK. Så dåliga vinnare får man inte vara.

Min vänstra hälsena är dubbelt så tjock som den högra. There's something going on in there. En vistelse i utlandet satte stopp för min träning under några veckor och kroppen fick la en chock när jag körde igång med två pass om dagen så snart jag kom tillbaka till Götet. Det gör ont i alla fall.

Nu ringer en jävla försäljare och försöker pracka på mig en prenumeration på Glamour. Om han bara kunde ge upp, jag kommer inte svara. (Hur vet jag att det är Glamour? Min Mango svarar när det är ett nummer vi inte känner igen och hans uppgift är att ALDRIG avslöja att jag är hemma. Tips: Alla nummer man inte känner igen från Skåne och Stockholm är alltid försäljare.)I'm normally not a praying man, but if you're up there, please save me Superman.

mr Homer Simpsonpixboism

Pixbo vill starta en friskola för årskurs 6-9 där minst ett pass innebandy i veckan står på schemat. Vad tycker jag om det egentligen? Jag vet inte.

Min första tanke var sekt. Jag har precis kollat på SVT-programmet Existens avsnitt om Maranata och deras hemundervisning. En del av deras barn får någon form av blandad hemundervisning och friskola och det var väl lite oklart kring huruvida de fick lära sig om evolutionen eller om det var kreationismen som härjade vilt. Jag är helt övertygad om att kreationismen inte är det rätta svaret på frågan om var vi kommer ifrån, om man säger så. Och jag är lite lätt misstänksam mot religiösa friskolor.

Min andra tanke var att man givetvis inte kan jämföra en innebandyförening med en sekt. Eller? Igår kväll satt jag själv och sa att det blivit trevligare i vår förening sedan sammanslagningen mellan RBK Göteborg och Björkekärr. "Nu är det lite mer som en sekt", sa jag ordagrant.

Min tredje tanke var att försöka tvätta bort den skepcism som uppstår i mig så fort jag hör Pixbo.

Nåväl, jag kommer slutligen fram till att det är en ganska spännande idé. Om utblidningsföretaget fixar resten så har jag fullt förtroende för att Pixbo ordnar bra innebandylektioner. Skolverket beslutar i slutet av året.


Att stoppa strumpor


Fasen vad kul att derbyt mellan Trelleborg och Malmö blev uppskjutet på grund av ett strumpbråk. Strax innan matchstart tyckte domaren att lagens strumpor var för lika och, efter ett litet bråk,  fick Malmö skicka en springpojke tillbaka till Malmö för att hämta bortastrumporna. Sådant trodde jag bara hände i vår serie. Jag tror inte vi spelade en match under säsongen 07/08 utan att det var någon som missuppfattat vilken outfit vi skulle ha. Skulle man ha vita strumpor med sig? Hur många har svarta shorts? Ibland blev det det röda reservstället i storlek XXXL där man inte behövde ha shorts eftersom tröjan gick ner till vadorna. Det känns liksom lite bättre när inte ens herrallsvenskan i fotboll kan ha total koll.


***


Imorgon har vi provträning då lite nytt och fräscht folk kommer och testar golvet i Torpahallen. Det ser vi fram emot. Jag är även assugenpå att pumpa lite. Gött att försäsongen börjar snart.

Nä, Tina, då menar jag inte bröstpumpa, utan pumpa vikter på gymmet. Tokstolle.

han samlar drömmar i fickan

Ett par ord om att i alla fall en människa saknade mina inlägg om floorball värmde och fick mig att vilja blogga här igen. Passar väl jättebra att börja skriva igen nu när den spännande övergångssäsongen är i full blom.

Fusionen mellan Älvtsranden och Partille ska alltså heta FBC Challengers. Ett lite smålustigt namn där ambitionen att vara internationell och framtidstänkande faller platt för mig. Jag har alltid ogillat när man ger svenska idrottsklubbar utländska namn. Men jag hoppas att de lyckas med uppdraget att utmana Pixbo. (På herrsidan då,  för på damsidan ska ju IBF Göteborg göra det, nån gång... heja, heja.) Jag hymlar inte med att jag tycker att vi behöver lite annat blod än rävblod i SSL och elitserien från Göteborgsregionen.

Bjarne Wesenlund som tränare för ett damlag var oväntat. Att han inte beblandat sig med de finaste av idrottare förut behöver inte vara negativt utan kan ge en ny kick och andra perspektiv till Surte.  

För övrigt inväntar jag serieindelningen med spänning. Vi har ju Göteborgsområdet fått stå ut med att ett av lagen hamnar i västra serien, hur blir det i höst?
Mika är på Håkan ikväll och jag är avundsjuk.

blanksteg
                                                                                                     ...

RSS 2.0