ego

Igår gjorde jag ett spelmål på träningen. Det var jävligt behövligt, som Frölundaspelaren Erik Karlsson sa i segerintervjun efter vinsten över Rögle. Det var faktiskt så skönt att jag inte kunde hålla tillbaka ett litet leende. Annars är jag alldeles för tuff för att visa glädje vid mål.Något som inte var behövligt var Öis förlust mot våra bröder i östra Göteborg, Qviding. Fan vad onödigt.


Idag är det ingen innebandy och jag ska agera god dotter och åka hem till gamla mor som har lunginflammation. Kinesisk sådan förresten, nog trodde man att det var fågelinfluensan när hon kom hem från Peking i förra veckan men så allvarligt var det tydligen icke.

Dax för Gainomax

Det är underbart när man har lagkamrater och ledare som snappar upp att man behöver mental träning och kör ett litet peptalk. Det har jag. Tack Albin och Fejkmangan.

Göteborg - WIC 6-2

En stabil seger i genrepet som inte bara bjöd på skönspel utan även blottade några svagheter som vi ska rätta till innan serien börjar på lördag. Jag tror att alla, i mitt lag och i motståndarlagen, har väntat och laddat som fan under denna extremt långa försäsong och det kommer smälla rejält i hallarna i södra Sverige på lördag. Nu kör vi tjejer, södra serien är bäst, ingen protest.

***

Är det djuplågeri att spruta in lite SB12 i käften på en golden retriever? Världens gulligaste hund smells like teen spirit, om man säger så.
idag händer det i Svingeln

Äntligen poäng till Pixbo. Ta fram allt ni har nu och nita Balrog idag. Själv ska man spela träningsmatch mot Warberg i Svingeln. Kanske inte ett arrangemang av samma dignitet som det som utspelar sig ett stenkast därifrån i Lisebergshallen. 

En politisk om än kort uppdatering för den som är intresserad:
Idag är det parlamentsval i Vitryssland och observatörer talar om att det faktiskt är lite, lite friare denna gång. Men oppositionen är givetvis övertygad om att det kommer fuskas med resultatet. Grejen är att Lukasjenka bråkat lite med Ryssland och har nu varken öst eller väst vid sin sida. Han behöver kompisar nånstans och vill få lite bättre cred i väst. Jag säger: ha fria val - då blir du populärare i Europa. Det är mitt tips till alla diktatorer som vill bli mer poppis.  

Vitryssland som ju har innebandy numera.Nu ska jag äta taggtråd och bege mig mot the hall, the myth, the legend; Svingeln.


.

a George, divided against itself, can not stand

Jag satt i Nolhaga igår och fick se Alingsås piska upp Pixbo med 4-3. Samtidigt spelade Håkan på Liseberg. Håkan och jag håller inte varandra i så hårda tyglar utan vet att vi alltid har varandra även om jag inte går på hans konserter och han inte alltid ser mina matcher.

Hur som helst.

Det var gött att se Alingsås sopa mattan med Pixbo. Och jag fick åter igen se innebandykillar gruffa vid sargen, drämma klubban i sargen och stå och stirra på varandra så där som boxare gör på presskonferensen innan en titelmatch. Just efter klubban i sargen var testosteronhalten otroligt hög i Nolhaga och det brummade rejält från Pixbos bänk. Då sprang domarn förbi bänken och förklarade varför han inte blåste 2+10:
- Man måste få vara lite mänsklig också. Om man är missnöjd med sin egen insats och så.
Testonivån sjönk till myspys och det var hur fint som helst med en känslig och go domare.

Me like.


Jag är inne i en svår Seinfeld-period just nu. Därför tänker jag på den här scenen när min man Original och min tränare Fake pratar och mailar och äter lunch tillsammans. My worlds are colliding

en vecka kvar...

...och läge att tippa serien. Inget får igång bloggläsarna som åsikter om andra lag och kommentatorsfältet fylls av ord som "Helt rätt att lägga energi och fokus på andras resultat än egna lagets prestationer" och annat gnägg. Ni bloggläsare är för tokiga alltså. Alltid taggarna utåt. Love ya!
Färjestaden
Göteborg
Surte
Olofström
Pixbo
Södradal
FBC
Ingelstad
Stanstad
Ljungby


Slutligen, på begäran från Suss och My,  tippar jag IBK Göteborg som seriesegrare i division två.


Heja Frida, ÖB buuu

Jag har inte gjort ett enda mål på tio matcher. Det är inte bra. Personligen värderar jag inte andra spelare utefter hur många poäng de gör, men när jag själv är så här dålig så känns det inte bra. Det är som tusentals små äckliga spindlar springer över mina axlar och över bröstet när jag tänker på det. Vad kallas det nu igen? Jo. Innebandyångest.

Vi inventerade på ÖB i Sisjön igår. ÖB är inte bara hemvist åt jävligt många produkter av varierande kvalitet utan även en musfamilj som lämnar spår efter sig längst ner i pallar och lådor. Gulligt. Frida och jag var kvar sist. När vi äntligen slängde blippen åt helvete och stack därifrån var det flera timmar sedan våra lagkamrater gått. Dessutom hade de som räknat där vi skulle blippa gjort fel och missat och varit allmänt korkade. Herrspelare alltså, man kan inte ha dem till nåt. (Eller hur Josse?) Massage och gratis mat på bortamatcher förväntar vi oss nu. Fy fan.

Är det någon mer än jag som reagerar över att innebandymagazinet.se har större fokus på herrar division två än damer division ett? Kanske kommer det fler artiklar nästa vecka då vår serie äntligen drar igång, jag lämnar en brasklapp i min kritik här. Heja Ladies edition. Och den här artikeln, ärligt talat, hur tänkte de där. En tränare i serien för uttala sig nedvärderande om andra lag. Kommer det fler uttalanden här eller? Borde någon fått uttala sig om hans lag? Jag fattar inte syftet. Nä, heja god journalistik, buuu åt Kalle Anka-artiklar.

Läs Jasses senaste inlägg. Bra nog att publiceras i en tidning.

Senaste nytt: Snurrfinten i bombdåd

Jag hann knappt börja gräma mig över min snustorra måltorka, som åter igen spelade mig ett spratt ikväll under matchen mot IBK, förrän en kraftig smäll skakade huset vid 22-tiden. Min man rusade ut så fort vi såg blåljus och fick, tack vare sin enorma nyfikenhet, se en söndersprängd dörr i grannhuset innan polisen hann fram och spärrade av. Gängbråken har kommit till Torpa. Nu sitter jag och väntar på att GP eller Aftonbladet ska skriva nåt, men som vanligt är Snurrfinten först med nyheterna...

10-3 blev det i matchen förresten. Stabilt.


Jag hörde inte för jag tittade.

Nina kan inte alls överhuvudtaget what so ever göra ens de mest grundläggande två saker samtidigt.

tisdagarna utan innebandy

Man vet att man bor i ett i-land fullt av lyxig överflöd när man glömmer en tröja i Torpahallen och istället för att gå dit och fråga efter den beställer en ny som levereras till dörren om någon vecka.

Det har inte börjat speciellt bra för Pixbo, vilket inte är bra för mitt 2-2-1-anseende. IKSU kunde man ju förvänta sig att det skulle blir en svår match men Ö-vik trodde jag nog att de skulle kunna vinna över. Jag tror att de kommer komma igen men frågan är hur mycket laget tål innan det blir för mycket rabalder kring spelsystem och så vidare.

Det har ringt hysteriskt på dolt nummer till mig de senaste dagarna och jag kan bara säga att det är lönlöst att ringa på dolt nummer till mig. Jag svarar inte. Tala in ett meddelande så ringer jag upp. Det är en liten sjuklig grej jag har för mig, att inte svara på dolt eller om jag inte känner igen numret. It makes me nervous.

Linda har redan tippat serien och jag håller på att fila på en tabell som kommer i slutet av veckan. Det är så svårt att jag sliter mitt hår.

Da drunken blog note

 - Jag kallar min för Britney.
- Ja, det är klart, den är ju rakad.

- Jag ser inte vad jag sjunger.

- Jag letar efter rattarna.
En freudiansk felsägning under översättandet av låttexter.

Attans, jag kan faktiskt inte läsa allt på lappen. Min handstil är inte den vackraste, men jag brukar kunna tyda den, "jag är ju journalist" som jag skröt med igår när jag kluddade på lappen. Det som står där var roligt igår vet jag i alla fall...

Lördag 20 september 2008

Det var synd att Marstrand hade ett stukat lag igår eftersom det inte blev riktigt den fight jag hoppats på. Men vi gjorde också en mycket bra match där jag främst är jätteglad över det fina spel vi hade. Lite klapp-klapp, fokus i passningarna och grymma kombinationer som ledde till heta målchanser. Och så snortighta i försvaret. 7-2 slutade det förresten.

Bäst under matchen: När MJ inser att hon står i vägen för ett av sina egna backars skott, tänker "här borde bollen gå igenom" och tittar ner mellan sina ben, hoppar upp, spretar med benen för att ge bollen maximal yta att flyga på - och får naturligtvis bollen mitt på sin vajayjay. Den bilden jag har i mitt huvud av hur hon otroligt ograciöst gör ett Fame-hopp och får bollen mitt på - det borde filmats så att eftervärlden har något att skratta åt.

På tal om filmats så borde även Mikas djupledspassning till Albin dokumenterats visuellt. Det var innebandypoesi.

Skönast under kvällen: Att lägga huvudet i Sandras knä och somna med rödvinshuvudvärk och ett mummel av sanning eller konsekvens runt omkring.

Nu ska jag veckla upp den lilla lappen jag skrev ner alla lustigheter på igår kväll. Förhoppningsvis kan jag tyda vad jag har fylleskrivit så att de som missade alla bra citat får en chans att höra dem. Återkommer.

Snurrfinten- först med ännu en nyhet

jjasse.blogg.se

Liveblogg från Onsala

Det blev Runken till Knokken.

Och jag (mika) slipper tro att man pratar om mej när folk ropar "Persson". Malin är nu "Perra"!

Höstens grej:

HALLÅ, Frida bloggar. Frida bloggar! Och det var mitt adressförslag som gick igenom:

folssono.blogg.se

Infoga ord

Okej, nu har jag lagt till ytterligare två ord i Mina ord. De har indirekt med innebandy att göra, direkt med att välja kläder till en ferre med laget:

Paljett
Leopard

Jag älskar paljetter. Och leopardmönstrade koftor...

bara en sak till om tvåtvåett

Jag vill bara säga att det är skitkul att Pixbo spelar 2-2-1. Det luktar strömming långväga och jag blir lite stolt över att mina gamla gubbar Martin och Klister lyckas införa detta fina spelsystem i eliten. Måste ses.

Min man tog med sig 2-2-1 till Alingsås förra året, det var också roligt. De inledde årets seriespel med en suddenförlust igår. Inte lika roligt.

Igår när vi spelade på träningen så gled min kedja ibland över i något som liknade 2-2-1. Inte för att Sudden sagt det eller så utan för att det bara blev så. Kanske var det jag och Skoglund som drömde oss tillbaka till de gamla goda tiderna. Kanske gjorde vi helt fel och blev överspelade. Kanske är hybriden mellan spelsystemen det allra bästa systemet.

shitchat

Imorgon väntar Marstrand i en träningsmatch. Jag håller Marstrand som en av favoriterna till segern i årets division två, om bara Coach kan få ihop det hundratalet nyförvärv som anslutit till laget i år. Ambitionen finns där i alla fall. För vår del ska det bli jäkligt skönt att få testa hemligheterna och trixen mot utomstående motstånd. Under den senaste veckan har polletten trillat ner och jag (trorattjag) kan spelet nu. Gör som havet- våga.

Annars väntar årets inkilning imorgon kväll hos Bulldozer i Onsala. Vi ska åka tåg och grejer. Värsta utflykten. Outfiten är framlagd, resorben likaså och spriten väntar i skåpet. Det ska bli kul att döda lite hjärnceller hos Svensson o co.


- Har du tid på din klocka?
- Vanligtvis, ja.


Idag fyller Nina Turbothai "Jag har bara Pixbo-kläder" Olsson 25 höstar. Gratulerar.

Mina ord

Jag kollade igenom vilka ord jag hade sparat i Mina ord på mobilen. (De som man själv lägger in för att man använder dem ofta och vill att T9 ska föreslå dem.) Nästan alla hade med innebandy att göra. Resten var svordomar. Ett utdrag:

blogg
bönner
fanskap
impa
gött 
jädra
jävla
samlingstid
skit
Svingeln
Södradal
Torpa

Detta måste vara ett av de mest innehållslösa inlägg som publicerats i denna svammelblogg. Bakgrunden är att jag har lite trist på jobbet. Uschekta.

En minisamuraj har sett dagens ljus

Förra året flyttade vår målvakt Sara Samurajen Svensson till Umeå för spel i Dalen. Nu har hon slängt hjälmen långt in i norrlandsskogen och istället klämt fram en liten dotter på tre och ett halvt kilo. Grattisgrattisgrattis.

Vi får vår nya lägenhet 1 november men det är inte tal om att flytta in då eftersom den sunkigaste lyan i stan behöver renoveras och kittas upp rejält. Men jag har redan börjat packa ihop mitt pick och pack. Jag älskar att flytta och packa. Det är lite som Tetris att lägga ner saker i lådor och få det att stämma och passa ihop. Skitkul. Jag kan även meddela att Original Magnus och jag har bråkat flera gånger om möblering, målning, nya golv och dylikt. Ivrigaste paret en la stada.

Ontihalsen och lite feber härjar i vårt lag och man kan tro att vi har hånglat med varandra allihopa. Det går runt, så att säga.


In retrospective

Sivan och Fejkmangan upplyste mig igår om att jag missat en av årets absolut bästa kommentarer. Det var under en match i Karlstad och jag härjade på plan just när det inträffade. Men den är så himla bra att jag ger er den in retrospective:

IBF Göteborg spelar match och nyförvärvet Sandra Svensson gör ett tillfälligt inhopp som forward just denna match. Hon kommer in till bänken efter ett byte och är frustrerad. Hon tycker inte att det funkar, behöver råd och tips och peppning.  Josefin, vår älskade lagkapten som ofta har något bra att säga, går fram till henne, lägger sina söta, brunbrända händer på hennes axlar och fyrar av:

- Sandra, du var ju bra för några år sedan. 

Jag antar att Josefin ville peppa, att Sandra skulle tänka tillbaka på allt bra hon kan göra på plan, hur jävla grym hon är när hon sätter fart. Men det kom ut lite, lite fel.

Både Josse och Sandra förtjänar en puss efter detta. Puss på er.


Tränarmys

På grund av sjukdom var vår träning inställd i torsdags och gubbarna i tränartrojkan åt tydligen middag tillsammans istället. Det låter hur trevligt som helst tycker jag. Jag kan se dem sitta på en mysig restaurang och tala om hur bra vi är i defensiven. I slutet av middagen tog dock Sudden springnota och glömde dessutom av att han skulle hämta upp sin höggravida fru. Tsk, tsk, tsk. Man kan inte ha koll på allt... 

I <3 Seinfeld

När det egna innebandylaget har ledig helg gäller det att söka upp annan innebandyaktivitet för att bota abstinensen. Idag har jag sett min mans Alingsås åka på däng med 4-2 mot Utmanarna i Partillebo. Alingsås spelar 2-2-1 och det gör mig allt lite nostalgisk att se. Suck, lyllos de som får spela vänstermittar.

Jag var på kräftskiva igår och insåg att min svärfar dansar som Elaine Benes. Den mannen vet sannerligen hur man freakar på dansgolvet. Jag måste spela SexyBack för honom någon gång för att se om han platsar i IBF Göteborgringen.

Det har hotats med beeptest imorgon. Jag måste sätta stopp för detta vansinne.

Slutligen, efter att ha åter igen sett män spels innebandy och förundrats över deras behov av att stenåldersvråla och döda varandra vid sargerna, lämnar jag er med ett av Elaines bästa citat:

I hate men. But I'm not a lesbian!

Klockrent.

Hurra!

Ett i-landsproblem som jag just stött på är New Facebook. Try out the New Facebook står det, har ni sett det? Fy, vad jobbigt att lära sig ett nytt, jag är ju skittrött på gamla fejan och önskar att jag aldrig gick med där. Suck.

Vi har erbjudits en trea. Jippi! I samma område. Jippi! Med balle. Jippi! Roy får ett eget rum. Yes! Större walk-in-closet. Jippi! Och så det bästa: Den ligger ännu närmare Torpahallen. Hurra! Man kan se hallen från köksfönstret. Flyttar vi dit kommer jag inte ens behöva bära klubbor och skor till träningen; jag kan hysta ut dem från köksfönstret till skolgården, klättra över spårvagnsspåret, plocka upp mina pinaler 10 sekunder senare och glida in i hallen. Sweet.

11 september

Mika skrev i sitt senaste inlägg att hon hade tvättat sina matchkläder tillsammans med Utmanarkläder. Usch, tänkte jag först, men sedan insåg jag att jag borde sopa rent framför min egna lilla dörr först. Det är fem år sedan jag lämnade Älvstranden men jag benämner fortfarande mina idrottskläder med prefixet älvstranden. Jag spelade där i så många år att ordet älvstranden symboliserar idrott i mitt huvud, utan att jag för den delen har speciellt varma känslor för föreningen.

- Har du sett mina älvstrandenbyxor? frågar jag Mango när jag letar efter byxan i IBF Göteborg-overallen.
- Jag ska tvätta min älvstrandentröja, säger jag när jag stoppar in hooden med RBK Göteborg-emblem i tvättmaskinen.

Det är svårt att lära gamla hundar att sitta.

***

Idag är det 14 jävla år sedan min pappa dog. Det har jag uppmärksammat genom att köpa en räksmörgås och en jordgubbstårta som jag långsamt och med sorg kommer att sätta i mig under dagen.

***

Inställd träning i afton. Lika bra det. jag är både nedstämd och sjuk. Större delen av laget är sjuka för övrigt. Konstigt att sånt alltid sammanfaller med innebandylediga helger.


Jag har vaknat ur innebandykoman

I helgen har jag


hört Mallan ÄLTA slutet av Batman - The dark Knight. Ville han rädda Rachel eller borgmästaren. Luras Jokern eller inte?
hört en tränare i Karlstad balla ut mot Svensson
dragit snuskiga skämt för Albin som har skrattat åt dem
inte gjort ett enda poäng
mått asilla en hel lördag
vomerat i periodpauser
spelat center
faktiskt snurrfintat med framgång
gjort det omöjligt för Holmlia att göra mål i spel fem mot tre
sett Suss tunnla en elitserieback
skrattat alldeles för mycket åt My Norrlandsort när hon lekte bombflygplan med saltkaret
ÄNTLIGEN gått vidare i Kallsta Open.

PEPP

Från att ha varit lite sömningt på värvningsfronten så har det under sensommaren 2008 exploderat av rykten och sanningar i den kvinnliga göteborgsinnebandyn (sammanskrivning av det ordet, ja) och det kliar ordentligt i bloggfingrarna. Det är lite vem tar vem från vem och mellan division ett-lagen och Pixbo råder det en intensiv byteshandel. Så har det visserligen varit de senare åren, några kommer ner från Pixbo och talangerna i ettan värvas dit. Jag tror att vi går en bra göteborgsk säsong till mötes där matcherna mellan de fyra lagen från Göteborgsregionen kommer vara tuffare än någonsin och, som Mika sa, det kommer bli en hel del utsvisningar när vi puttar varandra över sargen. 

Get over it...

Som skrivet väntar Kallsta Open i helgen och vi ska möta Karlstad, Munkfors och Årsta. Gruppindelningen leder mina tankar till elitseriekvalet 2002 då vi i Älvstranden kvalade i en grupp med just Karlstad och Munkfors (och så lilla Stanstad som för övrigt väntar i serien i år igen). Helt sjukt nog, och som jag fortfarande tror i en uppgjord match, vann Munkfors mot Karlstad i kvalseriens sista omgång vilket resulterade i att de två värmländska lagen fick platser i elitserien. Det irriterar mig fortfarande faktiskt, så här sex år senare. Jäkla värmlänningar och deras svågerpolitik. Karlstad var helt, totalt överlägsna i hela kvalet fram till sista matchen då de plötsligt förlorar mot Munkfors som snuvar oss på elitserien. Nä, det var någon form av konspiration där, usch.

Frida, du är också värmlänning, man jag får sova på din madrass i helgen ändå va?

Ett av mina skönaste mål i karriären var förresten 2-1-målet mot Stanstad i första kvalmatchen. Emma Lindberg, Mamma Gris/Bror Duktig även kallad, drev upp från backplats med boll, jag springer som jag aldrig sprungit förr mot mål och jag tror vi kommer två mot en. Emma ger mig en stenhård, perfekt passning som jag trycker upp i nättaket så att det dånar i hela Lundbystrand. Bara någon minut kvar av matchen. Total lycka i Älvstrandenlägret.

Det här är alltså mer än sex år sedan. Karriären på väg utför?

Hetaste matchtröjan i division ett södra


Efter regn kommer solsken

Yterligare en gång ska vi prova lyckan i Kallsta Open till helgen. Personligen har jag inte mycket till övers för Kallsta Open eftersom vi brukar vara rätt dåliga i denna värmländska turnering. Men i år ska det i alla fall bli spännande att testa laget i några riktiga tävlingsmatcher med fullgott motstånd.Typ alla mina kompisar ska åka till New York i helgen, buhuu.
Malin P tycker synd om sig själv.
Vadådå? Du ska ju till Karlstad på fredag!
Lisa försöker trösta och höjer samtidigt Karlstad till skyskrapshöjd. Avdelning The next greatest city in the world?


Dagens i-landsproblem

- Asså, jag är bollrädd.

Så sa vår målvakt idag. Vad gör man då?Man täcker skott som fan.

Art History and Visual Studies

Jag fick ett skott rakt på, jag menar verkligen rakt på, snoken under träningsmatchen i lördags. Jag är hemskt nöjd med att ha täckt skottet men lilla näsan var det synd om. Strax efter denna hemska huvudskada gjorde vi mål och när Josefin och jag skulle high five:a missar hon min hand och smashar mig i ansiktet istället. Jag är hemskt nöjd med att vi gjorde mål, men lilla ögat som blev petat i var det synd om. Som tur var så behöll både näsa och öga sina vackra former och jag behövde bara sminka över en röd ring efter ett av innebandybollens 26 hål när Jannice skulle fira sina 25 jordsnurr senare på kvällen.

I övrigt vann vi matchen med 9-0 och det vara aldrig något snack om saken. Det var klassskillnad helt enkelt. Men vi ska nog inte stirra oss till hybris på resultatet utan ta med oss att vi spelar anfallsglatt och hittar många fina kombos framåt.

Idag har jag börjat skolan igen, jag ska läsa Konst- och bildvetenskap för nöjes skull och när jag hinner mellan frilansuppdragen (som ju är sååå otroooligt många). Jag började med att skolka sista föreläsningen. Om det är något som jag är bra på, så är det att glida igenom utbildningar och kurser och med så liten ansträngning som möjligt plocka hem poängen. Jag har läst rätt mycket på universitetet men har nog hoppat över fler föreläsningar än vad jag har varit på. Första tentan kommer jag missa, det står redan klart. Jag kommer att vara på Öland och piska upp Färjestaden när de andra sitter och analyserar konstverk från Mesopotamien och det antika Grekland. Innebandyn framför allt! Hur som helst, lärarna utlovade många föreläsningar i mörker, tittandes på konstverk och bilder och arkitektur. Jippi!


RSS 2.0