Vitryssland leder utvecklingen

Jag har lite svårt att glädjas med tidigare dopingavstängda idrottare som tävlar igen och når framgångar. Den fina fysiken som idrottaren befinner sig i har hon ju uppnått med otillåtna medel. Även om hon är avstängd från tävling kan hon fortsätta träna, bygga och utveckla det där hon fått via doping. Därför kändes den lilla konkurrensen mot Klüften i friidrotts-VM som Blonska utgjorde tråkig istället för nervpirrande.
 
Vi hör sällan talas om innebandyspelare som dopat sig. Det beror väl på att innebandy ännu inte kräver lika god fysisk form som andra sporter. Utan kondition funkar det inte men stora muskler kan man klara sig långt utan. Samtidigt har innebandyspelare inte samma möjligheter till professionell hjälp och finansiering av dyra preparat som exempelvis friidrottarna har.

På tal om doping så sa SVT:s kommentatorer att Vitryssland leder utvecklingen i slägga. Det är inte ofta Vitryssland och utveckling nämns i samma mening. Möjligtvis att de leder utvecklingen mot diktatur och kanske inom doping också... Heja Belarus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0